Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

27 Iulie 2011
Vizualizari: 2013
Comentează add

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional şi primarul Londrei vor participa la o ceremonie în cadrul Parcului Olimpic. Cu această ocazie sunt prezentate medaliile ce vor fi acordate sportivilor.

Londra marchează un an până la debutul Jocurilor Olimpice

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Stadionul Olimpic din Londra. Foto: Reuters.

La Londra au loc marţi mai multe ceremonii pentru a marca anul rămas până la debutul Jocurilor Olimpice de vară.

Cu această ocazie sunt prezentate în premieră şi medaliile ce vor fi acordate sportivilor.

Evenimente speciale şi în alte ţări, inclusiv în România, unde ambasada britanică a pregătit în cartierul bucureştean Ferentari o serie de manifestări sportive şi culturale.

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge, şi primarul Londrei, Boris Johnson, vor participa la o ceremonie în cadrul Parcului olimpic, ocazie cu care va fi inaugurată şi una dintre cele mai importante arene ale jocurilor de anul viitor, sportivul britanic Tom Daley fiind primul care va plonja în bazinul olimpic.

Marţi seară va avea loc o nouă ceremonie în Trafalgar Square, organizatorii urmând sa prezinte pentru prima oară în public medaliile care vor fi acordate sportivilor.

Pentru a marca acest moment important în drumul către Olimpiada de anul viitor, guvernul britanic a pregătit o serie de festivităţi şi în alte ţări de pe glob.

În Pakistan, o echipă a diplomaţilor britanici va juca o partidă de tenis cu cei mai buni sportivi din această ţară.

În Liban, reprezentanţii ambasadei se vor afla pe terenul de fotbal pentru un meci contra unei echipe formate din persoane care au supravieţuit exploziilor unor mine de teren, iar în Cehia va fi organizată o partidă de volei de plajă la care va participa o echipă de copii proveniţi din familii sărace.

Şi la Bucureşti va fi organizată o festivitate specială în cartierul Ferentari, copiii şi părinţii fiind invitaţi să ia parte la competiţii de baschet, fotbal, scrimă sau box.


Etichete Olimpiada din 2012Londrajocuri olimpiceJacques RoggeFerentarimedalii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live