Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 Martie 2020
Vizualizari: 582
Comentează add

Echipa de combatere a dezinformării legate de epidemia de coronavirus va încerca să stabilească amploarea impactului informaţiei false, manipulate, în scopul inducerii în eroare.

Londra înfiinţează "o echipă de combatere a dezinformării legate de COVID"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Guvernul Marii Britanii a anunţat luni, 9 martie, că a stabilit o echipă de combatere a "interferenţei şi dezinformării" legate de răspândirea epidemiei de coronavirus.
 
Reuters aminteşte că Marea Britanie a confirmat până acum 273 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi trei decese.
 
Premierul britanic, Boris Johnson, coordonează luni o şedinţă a comisiei guvernamentale de urgenţă pentru a discuta posibile măsuri pentru stoparea răspândirii epidemiei. Guvernul britanic a subliniat că echipa de combatere a dezinformării legate de epidemia de coronavirus va încerca să stabilească amploarea impactului informaţiei false, manipulate, în scopul inducerii în eroare a populaţiei "fie pentru a face pur şi simplu rău, fie din interese politice, personale sau financiare".
 
Echipa va identifica informaţia falsă şi va riposta, acolo unde este nevoie. "Prioritatea majoră este apărarea ţării de dezinformare şi interferenţă digitală. Această acţiune include cooperarea cu companiile de media sociale, care sunt poziţionate foarte bine pentru monitorizarea interferenţelor şi care pot limita diseminarea dezinformărilor. Ne vom asigura că vom fi pe picior sigur dacă va fi cazul să acţionăm", a declarat ministrul britanic al culturii, Oliver Dowden.

Etichete Marea BritaniecoronavirusCOVID-19Boris Johnson,dezinformare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live