Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Octombrie 2018
Vizualizari: 1872
Comentează add

Eventuala scurtă prelungire a perioadei de tranziţie convenită cu Uniunea Europeană ar fi necesară pentru a atenua efectele retragerii Marii Britanii din blocul comunitar.

Londra ar putea solicita o prelungirea perioadei de tranziţie post-Brexit

sergiu-stet

 

Premierul britanic, Theresa May, a declarat luni, 22 octombrie, că Londra ar putea cere o scurtă prelungire a perioadei de tranziţie convenite cu Uniunea Europeană pentru a atenua efectele retragerii Marii Britanii din blocul comunitar, transmite Reuters.

"Există un număr limitat de circumstanţe în care s-ar putea argumenta că ar fi preferabilă prelungirea perioadei de implementare, dacă vom fi siguri că aceasta este de scurtă durată", a declarat May în parlament.

Încercările acesteia de a debloca negocierile de Brexit prin luarea în considerare a unei prelungiri a perioadei de tranziţie dincolo de decembrie 2020 au nemulţumit atât facţiunile pro, cât şi pe cele anti-UE din Partidul Conservator, al Theresei May. 


Etichete Theresa MayBREXITtranziţieUniunea Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live