Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

25 Octombrie 2014
Vizualizari: 1091
Comentează add

Consiliul European s-a încheiat cu un acord asupra planului de 300 de miliarde de euro pentru creştere economică şi creare de locuri de muncă.

Locurile de muncă, "prioritatea numărul unu" în UE

cerasela-radulescu-bruxelles

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. Foto: captură youtube.com.

Consiliul European s-a încheiat cu un acord asupra planului de 300 de miliarde de euro pentru creştere economică şi creare de locuri de muncă, promis de noua comisie, condusă de Jean-Claude Juncker, care va începe să lucreze de la 1 noiembrie.

Totodată a fost fixat şi un obiectiv pentru 2030 privind folosirea energiei regenerabile şi reducerea emisiilor poluante cu 40 la sută faţă de 1990. 

Recentele evoluţii macroeconomice sunt dezamăgitoare, cu creşteri scăzute ale Produsului Intern Brut şi niveluri foarte ridicate şi persistente ale şomajului în cea mai mare parte a Europei, precum şi o inflaţie excepţional de scăzută.

"Decizii cruciale"

Este nevoie de decizii cruciale, afima preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la încheierea summitului.  

"Locurile de muncă rămân prioritatea numărul unu.

"Am decis că investiţiile sunt cruciale şi încurajăm noua Comisie Europeană să lanseze planul de investiţii de 300 de miliarde de euro, atât din iniţiative publice, cât şi private", a declarat Herman Van Rompuy.  

Liderii statelor europene au convenit la summitul lor, totodată, un important acord de dezvoltare energetică, prin reducerea emisiilor poluante în atmosferă şi folosirea mai intensă a surselor regenerabile.

Certificate verzi gratuite

Traian Băsescu, preşedintele României, a explicat ce înseamnă, în opinia sa, pentru ţara noastră acest acord.  

"O presiune pe perfomanţa de modernizare a economiei româneşti. În acelaşi timp, pentru o ţară cum este România, sunt create sisteme de compensare a cheltuielilor, în aşa fel încât costurile energetice să nu crească.

"Adică, beneficiem de certificate verzi gratuite, care sunt, practic, ajutoare de stat", a afirmat Traian Băsescu.  

Consiliul European a convenit şi asupra punerii în aplicare a proiectelor esenţiale de interes comun în sectorul gazelor, precum Coridorul Nord-Sud, Coridorul Sudic al gazelor şi promovarea unei noi platforme de comercializare a gazelor în Europa de Sud.


Etichete Consiliul Europeanlocuri de muncăcreştere economicăpreşedintele Consiliului EuropeanHerman Van RompuyTraian Băsescupreşedintele Românieicertificate verzi gratuite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live