Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

22 Aprilie 2022
Vizualizari: 687
Comentează add

Locuitorii din Suceava sunt solidari cu refugiații din Ucraina și se pregătesc să întâmpine împreună Paștele.

Locuitorii din Suceava și refugiații ucraineni întâmpină împreună Paștele

mihaela-buculei-suceava

Locuitorii din Suceava sunt solidari și în aceste zile cu refugiații din Ucraina și se pregătesc să întâmpine împreună Paștele.

În prezent, în taberele de refugiați din acest județ se află 87 de persoane. A fost la fața locului corespondenta RRA, Mihaela Buculei.


Reporter: Mihaela Buculei - Acum, că se apropie sărbătorile pascale, se fac eforturi pentru ca și acești oameni, care au fugit din calea războiului, să simtă bucuria Învierii Domnului. Din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina al județului Suceava, căpitanul Alin Găleată.
 

Alin Găleată: Suntem acum în tabăra mobilă din municipiul Rădăuți, unde sunt cazate 60 de persoane. Ne-am gândit să mobilizăm pe toată lumea, iar astăzi, probabil și mâine, îi vom provoca pe cei 19 copii din tabără să mergem la o vânătoare de ouă, iar apoi să ne întrecem în vopsirea lor în atelierul creat în spațiul de joacă destinat special micuților refugiați și gestionat de voluntarii organizației "Salvați Copiii". Evident, copiii, dar și părinții lor vor fi cooptaţi și în echipă celor care vor găti bunătățile specifice, inclusiv la împodobirea coșului de Paște. După ce vom merge la slujbă, în noaptea de Înviere, la biserica aflată chiar în imediata vecinătate a taberei, duminică vom sta împreună, cu toții, această inimoasă familia şi vom servi o masă specială.


Reporter: Așadar, refugiații aflați în taberele din județul Suceava vor avea parte și ei de bucate și tradiții specifice sărbătorilor pascale.


Etichete suceavarefugiatipasteucrainaisu bucovinacopiisalvati copiii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live