Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

3 Aprilie 2020
Vizualizari: 412
Comentează add

Locuitorii din jud. Mureș au primit facturi majorate la serviciile de apă

marcela-german

   

Locuitorii din județul Mureș au primit facturi majorate la serviciile de apă-canal, în pofida reglementărilor determinate de starea de urgență care interzic scumpirea utilităților.
 
Cum explică, totuși, furnizorul acestor servicii creșterea prețurilor? Ne spune Marcela German.
 
Reporter: Purtătorul de cuvânt al Companiei Aquaserv, Nicu Tomulețiu, explică celor care au nelămuriri că majorarea tarifelor pentru apă potabilă și canalizare a intrat în vigoare la 18 martie.
 
Nicu Tomulețiu: Compania Aquaserv a anunțat intenția de a modifica tarifele pentru furnizarea serviciilor de apă-canal, încă din cursul lunii februarie, pentru data de 18 martie. Prețurile au intrat în vigoare, în condițiile în care ordonanța a fost emisă de către Guvernul României în data de 29 martie. Așadar, compania Aquaserv a respectat legislația în vigoare.
 
Reporter: Este adevărat că majorarea tarifelor nu a fost aprobată de Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Aqua Invest Mureș, dar, pentru că informarea acesteia s-a făcut în data de 17 ianuarie și nu s-a primit răspuns în termenul de 60 de zile, conform contractului de delegare, tarifele se consideră acceptate. Mureșenii persoane fizice plătesc acum apă potabilă cu 4,10 lei metrul cub, adică o creștere de 7,33%, iar serviciile de canal 3,44 lei metrul cub, reprezentând o majorare de 6,17%.
 
(PH)

Etichete facturi majorateserviciile de apa-canalMures(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live