Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 14 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

8 Ianuarie 2010
Vizualizari: 1466
Comentează add

Ministerul Dezvoltării Regionale are nevoie de bani pentru construcţia de noi locuinţe ANL.

Locuinţele ANL ar putea fi vândute

sergiu-stet-shanghai

Locuinţe ANL deja construite. Foto: Mediafax

Ministrul dezvoltării regionale, locuinţei şi turismului, Elena Udrea, a anunţat că intenţionează să extindă construcţia de locuinţe ANL şi în mediul rural.

Ministerul Dezvoltării Regionale ar putea scoate la vânzare locuinţele ANL deja construite pentru că solicitările de locuinţe sociale sunt mult mai mari decât fondurile alocate de la buget pentru construcţii.

Apartamentele ANL ar urma să fie cumpărate doar de actualii chiriaşi.

"Bugetul pe anul acesta nu ne permite construirea unui număr de locuinţe ANL atât de mare pe cât ne-am dori şi pe cât de mari sunt solicitările. Există 100.000 de solicitări de locuinţe pentru tineri prin sistemul ANL şi bugetul de anul acesta ne permite construirea a doar 14.500 de astfel de locuinţe. Aşa că ne-am gândit să găsim o sursă de atragere a banilor la bugetul ministerului prin vânzarea de locuinţe ANL, care deja sunt construite şi deja sunt acordate spre închiriere tinerilor care îndeplinesc condiţiile legale, şi avem la vânzare în acest moment 9.000 de locuinţe", a declarat Elena Udrea.

Ea a mai precizat că prin introducerea locuinţelor ANL în programul Prima Casă nu devine obligatorie cumpărarea apartamentelor.

"Este dreptul celor care locuiesc în case ANL să cumpere aceste case, dacă doresc şi dacă îşi permit. Dacă nu, pot rămâne chiriaşi în continuare".

Elena Udrea a precizat că preţul unei locuinte ANL scoasă la vânzare va fi calculat de către un evaluator, pornind de la investiţia statului în acea locuinţă şi luând în considerare vechimea locuinţei.

"Trebuie să raportăm şi preţul pieţei pentru a păstra, totuşi, o logică corectă faţă de cei care nu au posibilitatea să-şi achiziţioneze locuinţă de tip ANL şi-şi cumpără locuinţe prin programul Prima casă de pe piaţa liberă. Deci preţul va fi undeva între cât a investit statul în locuinţa respectivă şi preţul de piaţă", a mai declarat Ministrul dezvoltării regionale, locuinţei şi turismului.


Etichete ANLlocuinţeElena UdreaMinisterul Dezvoltării Regionale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live