Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Bahor, Brăila

31 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1716
Comentează add

Un elicopter a transportat alimente în trei localităţi izolate din judeţul Brăila, iar camioanele armatei vor fi trimise sâmbătă pentru un alt transport, a spus ministrul apărării.

Localnici izolaţi din judeţul Brăila au primit alimente

gina-bahor-braila

Foto: Gina Bahor

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a solicitat, vineri, trimiterea la Brăila a două elicoptere, unul de transport pentru a duce alimente în trei localităţi izolate şi un altul SMURD, pentru o urgenţă medicală.

"Având în vedere că există câteva localităţi izolate în care nu s-a ajuns de foarte mult timp, este vorba despre satele Pribeagu, Pleşoiu şi Câineni Doi, am solicitat un elicopter de transport.

Ministrul Apararii a mai spus ca misiunea de dimineata privind transportul cu elicopterul a peste 3.000 de pâini, 3.600 litri de apa si 3.600 de conserve în satele izolate Pribeagu, Plesoiu si Câineni Doi s-a încheiat cu bine.

"Deja masurile pe care le anuntasem de dimineata cu transportul de alimente spre acele sate izolate s-au realizat. Au fost transportate cu elicopterul alimentele constând în pâine, conserve si apa", a spus Dusa.

Ministrul Apărării a spus că a venit la Brăila din dispoziţia prim-ministrului, care a spus că miniştii care au responsabilităţi pe situaţii de urgenţă să se deplaseze în judeţele afectate de viscol şi de ninsorile din ultimele zile pentru a sprijini comandamentele judeţene.

"Am convocat un comitet de urgenţă restrâns cu cei care au atribuţii şi am stabilit următoarele lucruri: în primul rând, pe drumurile naţionale cu excepţia DN22, pe care se lucrează în momentul de faţă şi până diseară avem posiblitate să îl deschidem complet, toate drumurile naţionale sunt deschise.

"O să rămân în judeţ cât va fi nevoie toate situaţiile, preconizăm ca până mâine dimineaţă să deschidem toate drumurile judeţene, deja acţionăm şi pe bretelele laterale care fac legătura spre sate”, a completat Duşa.

Ajutoarele UE neridicate, redistribuite persoanelor izolate

Primarul de Brăila Aurel Simionescu l-a informat pe ministrul Duşa că există peste 1.000 de porţii de ajutoare din fonduri europene neridicate de populaţie, care pot fi redistibuite persoanelor izolate din judeţ.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, vineri, la Braila, ca sâmbata vor fi puse la dispozitie camioanele armatei pentru a transporta alimente în zonele izolate din judetul Braila.

"Mâine vom pune la dispozitie camioanele armatei pentru a transporta alimente în zonele izolate. Am fost în câteva localitati din judetul Braila si am constatat ca, desi drumurile sunt deschise, sunt multe persoane vârstnice care nu au posibilitatea sa îsi degajeze zapada si sa-si creeze poteci.

"Am mai stabilit niste masuri suplimentare, astfel ca, pâna mâine, sa se normalizeze situatia, în sensul ca sa nu mai avem nicio localitate izolata", a declarat Mircea Duşa


Etichete Ştiri Sud-EstBrăilaelicopterSMURDurgenţă medicalăMircea Duşaalimentetrannsportcamioanefonduri europenealimente

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live