Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

15 Mai 2012
Vizualizari: 2411
Comentează add

Gabriel Lavrincic din localitatea sălăjeană Marca a scris și a primit patru milioane de scrisori.

Localitea scrisorilor Localitea scrisorilor - Conține audio

adrian-lungu-salaj

Gabriel Lavrincic (foto: Adrian Lungu)

Povestea scrisorilor din Marca a început acum mai bine de două decenii cand elevul, pe atunci, Gabriel Lavrincic, se afla într-o tabără la Homorod şi a început să trimită scrisori unor cunoştinţe din Rusia.

În doar câţiva ani a ajuns să trimită şi să primească aproximativ 4 milioane de scrisori din care a ars peste un milion pentru că nu mai avea spaţiu de depozitare. A vrut să le ardă pe toate, dar a fost oprit de mama sa. Nu a trecut mult timp şi Gabriel a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind omul care a trimis şi a primit cele mai multe scrisori într-o viaţă de om.

Aşa se face că în Marca scrisorile ajungeau cu sacii la poştă, iar tradiţia trimisului de scrisori încă se mai păstreaza chiar dacă mai puţin. Până şi profesorii din sat erau impresionaţi de Gabriel Lavrincic şi prietenii acestuia pentru pasiunea lor, aceea de a scrie şi trimite scrisori. Intenţia localnicilor este acum de a înfiinţa primul muzeu al scrisorilor din România, un muzeu prin care să arate lumii ca în această localitate rurală se află cele mai multe scrisori din lume într-un singur loc.


Etichete Gabriel LavrincicMarcaSălajscrisoriCartea Recordurilorcorespondență

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live