Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Februarie 2020
Vizualizari: 1162
Comentează add

Locuitorii din judeţul Tulcea şi satele Misleanu și Fundata din Ialomiţa sunt în continuare nealimentate la rețeaua de energie electrică.

Localități fără curent electric #viscol

radiojurnal

  Foto. Arhivă.

Activitatea începe să revină la normal în majoritatea localităţilor afectate de viscolul de ieri.

Cele mai mari probleme sunt încă la alimentarea cu energie electrică şi, din acest punct de vedere, locuitorii din judeţul Tulcea au cel mai mult de suferit.

Acolo 26 de sate nu au curent electric de aproape două zile. Toate şcolile sunt închise şi trenurile nu circulă încă.


Reporter: Luiza Rosetti - În satele fără apă, unii tulceni au sisteme proprii pe care le alimentează cu generatoare. În localitățile în care există rețele de apă, autoritățile au făcut apel la populație pentru a utiliza economic resursa și le-au indicat omenilor locurile unde pot să-și încarce gratuit telefoanele mobile pentru a comunica cu rudele din alte zone.

Autoritățile județului speră ca echipele distribuitorului de energie să rezolve problemele în cursul acestei zile. În caz contrar, ele susțin că vor trimite generatoare în satele fără curent.

Este pentru a doua zi consecutiv când nu se fac cursuri în toate școlile din județul Tulcea, iar trenurile nu circulă.
*
Realizator: Iar în Ialomiţa, autorităţile raportează că doar o comună nu are încă energie electrică, deşi situaţia în teren este cu totul alta, aşa cum a văzut corespondenta RRA, Clemetina Tudor.


Reporter: Oficial, situația generală s-a remediat în Ialomița. Conform informărilor publice, o singură localitate, Valea Ciorii, cu 870 de consumatori afectați se mai înregistra dimineață la nivelul județului Ialomița.

Starea de fapt din teren este însă altă, din moment ce satele Misleanu și Fundata, din apropierea municipiului Slobozia, sunt în continuare nealimentate la rețeaua de energie electrică.

Ca urmare a lipsei curentului, în școala de la Misleanu nu s-a putut face cald și nu s-a învățat azi, deși, tot oficial, doar pentru patru școli s-a decis suspendarea cursurilor pe parcursul zilei de vineri.

Pe lângă aceste neajunsuri materiale, mai grav este că o gravidă adusă în dimineața zilei de joi la maternitatea din Slobozia pentru a naște și-a pierdut copilul.

Din cauza vremii extreme, femeia a putut fi adusă la spital după cinci ore de când a intrat în travaliu, iar la scurt timp nou-născutul a murit.

Acest caz ridică la patru numărul celor care și-au pierdut viața în Ialomița în timpul codului roșu de viscol.


Realizator: Probleme serioase mai sunt şi în oraşul Bălan din judeţul Harghita, acolo unde ieri, potrivit primarului, a fost "iadul pe pământ".

Sute de arbori au fost doborâţi, iar cele două instituţii de învăţământ sunt închise pentru că vântul puternic le-a avariat acoperişurile şi geamurile.

Şi apa potabilă din localitate lipseşte din cauza unei defecţiuni majore la un stâlp de medie tensiune.


Etichete energie electricaviscolalimentaretulceaialomita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live