Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Raluca Daria Diaconiuc, Iaşi

1 Iunie 2011
Vizualizari: 3152
Comentează add

Parcul „Dumbrava minunată" a fost deschis astăzi pentru cei 200 de copii ai grădiniței nr 16 din Iași.

Loc de joacă, inaugurat de Ziua Copilului Loc de joacă, inaugurat de Ziua Copilului - Conține audio

raluca-daria-diaconiuc-iasi

De Ziua Copilului, la Iași au avut loc mai multe activități dedicate celor mici. Astăzi, parinţii i-au dus pe cei mici în Gradina Botanică unde le-au fost pregătite multe momente distractive. Au fost ateliere de grădinărit, atelier de origami, muzică, jocuri, dans,  modelaj în lut, face painting şi atelierul ”Îmi plac poveştile!”.

Palatul Copiilor Iaşi  a organizat spectacolul  „Vino la noi, să sărbătorim împreună!, care a fost dedicat copiilor cu dizabilităţi de la şcolile speciale şi fundaţiile de profil din Iaşi – Grup Şcolar ”Ion Holban”, Şcoala Specială ”Constantin Păunescu”, Şcoala Specială ”Vasile Pavelcu”, Şcoala de Nevăzători Târgu Frumos, Centru de Reabilitare Infantilă ”Penilla” şi de la Fundaţia ”Steaua Speranţei”.  Trebuie menţionat că în acest spectacol au evoluat  şi copiii cu nevoi speciale. De asemenea, cu acelaşi prilej, aceşti copii au pregătit o expoziţie de artă plastică coordonată de prof. Mădălina Toma. Toţi copiii participanţi au fost aşteptaţi cu surprize şi cadouri.

Tot astăzi s-a inaugurat parcul de joacă  „Dumbrava minunată”. Parcul a fost creat pentru cei peste 200 de copii care frecventează  Grădiniţa cu Program Prelungit nr.16 din cartierul Alexandru cel Bun, printr-un proiect finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat prin programul „Spaţii Verzi – componentă Spaţii Verzi Urbane”.
 
Activităţile de amenajare au avut loc în perioada 10 – 30 mai şi s-au realizat prin implicarea a 60 de voluntari, dintre care 40 de elevi ai Colegiului Tehnic I.C. Ştefănescu şi ai Liceului Miron Costin. Au fost plantaţi 98 de puieţi, s-au construit două căsuţe, o bară de echilibru, o groapă de nisip şi s-au montat 2 module de joacă. Raluca Daria Diaconiuc ştie mai multe.


Etichete ziua copiluluilocuri de joacăIași

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live