Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 August 2021
Vizualizari: 539
Comentează add

Acesta este al doilea atac împotriva unei nave comerciale în largul coastei Omanului în mai puţin de o săptămână.

Lloyd's List a confirmat deturnarea a încă unui petrolier în Golful Oman

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Agenţia britanică de informaţii maritime, Lloyd's List, a transmis că un petrolier a fost deturnat în Golful Oman şi direcţionat către Iran.

BBC amintește că acesta este al doilea atac împotriva unei nave comerciale în largul coastei Omanului în mai puţin de o săptămână. Agenţia a confirmat că nava Asphalt Princess a fost abordată de cel puţin opt persoane înarmate şi deturnată către Iran.

Incidentul s-a produs în apropierea intrării în Strâmtoarea Hormuz, una dintre cele mai aglomerate rute navale din lume. Un purtător de cuvânt al guvernului iranian a negat orice atac împotriva vreunei nave comerciale şi a sugerat că relatări în acest sens ar putea reprezenta un pretext de a ataca Iranul.

Reprezentanţii SUA, Marii Britanii şi Israelului au învinuit Iranul şi pentru atacul cu drone de săptămâna trecută împotriva unei alte nave, în urma căruia au murit un agent de securitate britanic şi un marinar român. Cele trei ţări au promis "un răspuns coordonat", în timp ce administraţia iraniană a negat orice implicare.


Etichete Asphaltpetrolier Lloyd's List,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live