Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Octombrie 2014
Vizualizari: 899
Comentează add

România are o cantitate suficientă de gaze asigurată din producţia internă, iar livrările mai scăzute din Rusia nu sunt de natură să îngrijoreze, susţine ministrul economiei.

Livrările scăzute din Rusia "nu sunt de natură să îngrijoreze"

radiojurnal

Ministrul economiei Constantin Niţă. Foto: Alexandru Dolea.

România are o cantitate suficientă de gaze asigurată din producţia internă, iar livrările mai scăzute din Rusia nu sunt de natură să îngrijoreze, susţine ministrul economiei.

Afirmaţiile lui Constantin Niţă vin în contextul în care ieri s-a înregistrat o scădere de 13 procente în livrarea de gaz rusesc.

Ministrul energiei la rândul său dă asigurări că populaţia nu va avea de suferit. Răzvan Nicolescu a declarat pentru Radio România Actualităţi că ţara noastră a înmagazinat o cantitate mult mai mare de gaze decât prevede Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Domeniul Energiei, şi încă se stochează gaze pentru iarnă.

"Vorbim de nişte volume foarte mici pe care le importăm, noi producem mult mai mult decât consumăm, suntem încă în perioada ciclului de înmagazinare, nu există nici un motiv de îngrijorare. Avem un nivel de stocuri care să ne permită să trecem cu bine perioada de iarnă, peste un miliard am stocat în plus faţă de obligaţia legală stabilită de cei de la ANR. Deci, avem în momentul de faţă 2,8 miliarde metri cubi de gaze stocate şi încă ciclu de stocare nu s-a încheiat.

"Suntem pregătiţi, am luat toate măsurile, aceste şicane venite dinspre Gazprom nu ne suprind, ne aşteptam să se întâmple aşa, e un anumit context regional, trebuie să ne obişnuim cu aceste lucruri", a declarat Răzvan Nicolescu.


Etichete energieGazpromRăzvan NicolescugazeRusiaOleg MalginovimporturireducerestocuriiarnăConstantin NiţăANREstocuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live