Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălin Sofronie

5 Aprilie 2019
Vizualizari: 680
Comentează add

Liviu Dragnea: Sistemul de irigații, de importanță strategică

madalin-sofronie

     

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a pledat, la Călăraşi, pentru refacerea şi modernizarea sistemului de irigaţii, argumentând că acesta este de importanţă naţională strategică. El a vorbit şi despre fondurile europene atrase în ultimii ani în agricultură.
 
Reporter: În timpul vizitei pe care a făcut o la Călărași, Liviu Dragnea a făcut o analiză a fondurilor europene pe care le-a atras sectorul agricol din 2017 și până în prezent.
 
Liviu Dragnea: S-a reușit în acești ani să aducă în România 8,2 miliarde de euro. S-au programat 3,2 miliarde în 2017, s-au adus 3,3 miliarde de euro în 2018, s-au programat 3 miliarde, s-au adus peste 3 miliarde și în 2019, până acum, au intrat în vistieria țării 1,9 miliarde de euro. Toți acești bani au fost folosiți de fermieri pentru dotare și pentru a executa lucrările la timp.
 
Reporter: De asemenea, el a vorbit și despre fondurile alocate refacerii întregului sistem de irigații din România, lucrări care se vor finaliza anul viitor.
 
Liviu Dragnea: Vorbim de 1 miliard de euro până în 2020 pentru această lucrare, care este de o importanță națională, strategică și vitală pentru agricultura românească. Se vor ridica în final 2 milioane de hectare, în finalul anului 2020.
 
Reporter: Liviu Dragnea a explicat şi importanța construirii canalului Siret-Bărăgan, pentru care a fost inițiat un proiect aflat, în prezent, în faza de documentație, urmând ca lucrările efective să înceapă de la anul.

Etichete sistemul de irigatiiCălărașiLiviu Dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live