Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Aprilie 2017
Vizualizari: 862
Comentează add

Proiectul legii salarizării unitare a angajaţilor din sistemul bugetar este gata şi va fi depus la Parlament, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: Proiectul legii salarizării unitare a bugetarilor este gata

radiojurnal

Liviu Dragnea, preşedintele PSD foto: Arhivă

Proiectul legii salarizării unitare a angajaţilor din sistemul bugetar este gata şi va fi depus la Parlament, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Va fi o iniţiativă parlamentară şi un document promovat în Parlament de Guvern, ceea ce a stârnit nemulţumirea sindicatelor şi a opoziţiei politice.

În postarea de pe Facebook în care a anunţat că legea salarizării bugetarilor este gata să fie trimisă în Parlament, Liviu Dragnea a publicat şi o serie de prevederi ale acestei legi, principiile care vor sta la baza salarizării bugetarilor, precum şi cifre concrete despre cât ar urma să câştige lunar angajaţii "de la stat".

Ideea centrală ar fi că toţi bugetarii vor avea de câştigat, iar măririle de salariu se vor acorda treptat, urmând să fie alocaţi în total, până în anul 2020, 32 de miliarde de lei.

Contrar celor afirmate de preşedintele PSD, sindicaliştii continuă să susţină nu au primit nicio schiţă a proiectului Legii Salarizării Unitare.

Cei de la Cartel Alfa sunt nemulţumiţi că Legea va fi promovată în Parlament  ca iniţiativă legislativă, nu ca un proiect al Guvernului, ceea ce  spun ei ar ar putea .

Cartel Alfa susţine că în acest fel  va fi eludată dezbaterea publică.

Din opoziţie, liberalii cer Guvernului să îşi asume răspunderea pe legea salarizării unitare a bugetarilor având în vedere că această lege a fost o promisiune pe care social-democraţii au făcut-o în campania electorală de la sfârşitul anului trecut.

Liderul PNL, Raluca Turcan insistă că prin promovarea în Parlament ca iniţiativă legislativă a PSD, legea respectivă riscă să nu mai fie dezbătută cu toate părţile interesate şi, în plus, adoptarea sa ar putea fi tergiversată.


 


Etichete legea salarizării unitare a bugetarilorliderul PSDLiviu DragneaParlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live