Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA (R) Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Aprilie 2017
Vizualizari: 604
Comentează add

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că în România, la fel ca în toată Europa, femeile sunt încă discriminate pe piaţa muncii.

Liviu Dragnea: femeile sunt încă discriminate pe piaţa muncii

radiojurnal

Foto: psd.ro.

Preşedintele social-democrat, Liviu Dragnea, a afirmat, astăzi, la Focşani, că în România, la fel ca în toată Europa, femeile sunt încă discriminate pe piaţa muncii.

Potrivit acestuia, chiar dacă în politică şi în posturile de conducere au ajuns mai multe femei, în alte domenii accesul acestora este mai dificil.

Liviu Dragnea: "Din păcate, femeile nu sunt tratate în mod egal, nu sunt tratate cinstit, nici de către autorităţi, nici de către angajatori. În Europa, femeile sunt salarizate cu 14% mai puţin decât bărbaţii pentru acelaşi gen de muncă. În România, unele date spun mai puţin cu 9%, alte date, cu 12-13%. De multe ori, femeile, când merg să se angajeze în România, sunt întrebate dacă au copil, dacă intenţionează să facă copii şi nu ştiu dacă un bărbat, dacă ar primi asemenea întrebări la angajare, nu s-ar simţi jignit".


Etichete Preşedintele social-democratLiviu Dragneafocsanifemei discriminatepiata muncii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live