Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Luni, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Septembrie 2017
Vizualizari: 970
Comentează add

Preşedinte PSD spunce că trebuie să ne lămurim dacă liderii sindicali sunt preocupaţi de soarta angajaţilor sau doar de jocuri politice

Liviu Dragnea: Fac apel la responsabilitatea liderilor sindicali

radiojurnal

Liviu Dragnea. Foto: Arhivă

Miniştrii finanţelor, muncii, sănătăţii şi justiţiei au discutat, astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii sindicatelor despre propunerea de trecere a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a precizat, după întâlnire, că unele contribuţii vor rămâne, în continuare, în sarcina angajatorilor şi a explicat care sunt acestea.

Bogdan Hossu: Fondurile speciale, şomaj, fondul de risc profesional, fondul de garantare a salariilor, concedii medicale, inclusiv obligaţiile angajatorului pentru condiţii de muncă deosebite şi speciale vor rămâne, în continuare, în sarcina angajatorului.

Conform precizărilor domnului ministru al justiţiei - fără să se precizeze problema dreptului de proprietate - legea va prevedea, în mod expres şi imperativ faptul că angajatorii sunt obligaţi să crească cu 20% nivelul salariilor brute.

În condiţiile respective, cresc şi în sectorul privat, mix, sau de stat, salariile nete, cu aproximativ 8% în structura dată."

Salariile nu vor scădea, după trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, a dat, din nou, asigurări, astăzi, liderul PSD, Liviu Dragnea. El a făcut apel la liderii sindicali, să fie responsabili atunci când fac declaraţii pe această temă.

Liviu Dragnea: "Trebuie să ne lămurim: dacă liderii de sindicat sunt preocupaţi de stabilitatea locurilor de muncă, de creşterea veniturilor în mod constant a celor pe care îi reprezintă, sau dacă sunt preocupaţi de jocuri politice, sau folosesc orice prilej de a-l folosi în campania electorală internă din rând sindicatelor.

Eu fac un aple la responsabilitatea celor care pot avea responsabilitate în această perioadă. Nu există niciun fel de risc ca salariile să scadă. Absolut niciunul. Şi ei ştiu lucrul acesta, pentru că participă la toate discuţiile, cu calculele pe masă."


Etichete guvernsindicatecontribuţiileangajatangajatorcreşterea salariilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live