Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mugur Mihăiţă

17 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1591
Comentează add

Preşedintele PSD a arătat că partidul îşi îndeplineşte programul de guvernare şi măsurile privind fondul suveran, legea bugetului şi pachetul de legi ale justiţiei

Liviu Dragnea acuză "statul paralel ilegitim" că atacă guvernarea legitimă

mugur-mihaita

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Foto: Arhivă.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a adoptat în această seară în unanimitate o rezoluţie în care se constată existenţa unui aşa-numit stat paralel, mai multe slăbiciuni ale statului de drept şi lipsa de reacţie a preşedintelui faţă de acţiunile aşa-numitului stat paralel ce ar avea ca ţintă decapitarea puterii alese.

Redactorul RRA Mugur Mihăiţă relatează că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, acuză un atac susţinut din partea "unui stat paralel şi ilegitim, menit să zădărnicească acţiunile benefice ale programului de guvernare votat în urmă cu un an de români".

Liviu Dragnea: "Noi tocmai am prezentat un material care arată că nu eşuăm, ba dimpotrivă, avem aceste două obiective importante şi anume, programul de guvernare şi măsurile pe care le avem prevăzute pentru acest an, fondul suveran, parteneriatul public - privat, legea bugetului, rectificarea, precum şi pachetul de legi în domeniul justiţiei, să le îndeplinim în acest an.

Astea sunt cele două obiective majore pentru care majoritatea parlamentară şi guvernamentală a primit un sprijin necondiţionat unanim de la Comitetul Executiv Naţional."

Premierul Mihai Tudose a subliniat că primăriile nu vor avea bugete diminuate din cauza reducerii impozitului şi că nu vor trebui să crească taxele. De asemenea, el a subliniat că scăpările din Codul Fiscal vor fi remediate în Parlament, iar dacă toate prevederile adoptate recent vor fi aplicate întocmai, vor aduce beneficii în relaţia angajat - angajator.  

Mihai Tudose: "Niciun primar, nicio unitate administrativ-teritorială nu va avea un buget mai mic, va fi bugetul cel puţin egal cu bugetul pe care l-a avut în 2017. Au avut negocieri şi discuţii cu mediul de afaceri de la cei mai mari, la reprezentanţii celor mai mici.

Angajatorii riscă, nepunând în aplicare exact această prevedere, să crească şi ei salariul angajatului, riscă să îşi piardă angajaţii."

Raportul prezentat astăzi arată că în aceste zece luni de guvernare, măsurile adoptate de guvern au generat o creştere economică de top la nivel mondial, cheltuielile s-au încadrat în limitele prevăzute, iar datoria guvernamentală a scăzut.

Totodată, în document se arată că au fost create peste 250.000 de noi locuri de muncă, iar salariile au crescut în sănătate, educaţie şi cultură. Vă reamintim că preşedintele Klaus Iohannis transmitea că în România nu există un stat paralel, aceasta fiind o exprimare utilizată de cei care au probleme cu justiţia.


Etichete Liviu Dragneaprogramul de guvernarestatul paralelComitetul Executiv PSDMihai Tudose

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live