Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

29 Ianuarie 2021
Vizualizari: 171
Comentează add

TEXT și VIDEO: Un puternic incendiu a avut loc vineri dimineață într-un pavilion al Institutului "Matei Balș" din București. Cinci persoane și-au pierdut viața.

LIVE VIDEO: Președintele Iohannis, declarații la Institutul "Matei Balș" LIVE VIDEO: Președintele Iohannis, declarații la Institutul "Matei Balș" - Conține video

razvan-stancu

Klaus Iohannis, declarații la Institutul Matei Balș. FOTO; Carmen Gavrilă.

UPDATE: "O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici în această dimineaţă. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoşire grabnică", a spus şeful statului la Institutul "Matei Balş".

"Trebuie rapid trase nişte concluzii şi venit cu soluţii".

Iohannis a subliniat că este nevoie de o reformă a sistemului sanitar.

---Știrea inițială---

LIVE VIDEO: Declarația de presă susținută la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”

Un puternic incendiu a avut loc vineri dimineață într-un pavilion al Institutului "Matei Balș" din București.

Cinci persoane și-au pierdut viața în incendiul care a avut loc în această dimineață la Institutul "Matei Balș" din București.

Focul a cuprins pavilionul situat la parter în care sunt internați pacienți COVID. 120 de bolnavi au fost evacuați şi transferați în alte unități sanitare.

TEXT, (transcrierea RADOR).

Declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis de la Spitalul "Matei Balș" din Capitală

Klaus Iohannis: Buna ziua! O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici în această dimineață. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău, transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică! Ei au fost transportați la alte spitale, unde vor fi tratați corespunzător. Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție în permanență cu cei care au condus  intervenția și până în momentul de față am primit toate datele care sunt certe despre intervenție. A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate.


S-a reacționat extrem de rapid, în foarte puține minute forțele de intervenție au intervenit, au stins focul, au mutat pacienții la alte spitale, însă, din păcate, pentru câțiva a fost prea târziu. Totuși țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudinea intervenției aici, la acest incendiu groaznic. Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva, am avut nu de mult o tragedie la Piatra Neamț, avem acum aici la "Balș" această tragedie, au fost incendii mai mici la alte spitale și, cu siguranță, motivele sunt diverse, ele sunt anchetate și anchetele vor scoate fără îndoială la lumină ce se întâmplă, cine este vinovat și vinovații vor fi sancționați. Însă după părerea mea problema este mult mai amplă. După părerea mea aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am solicitat noului ministru al sănătății, și la discuția pe care am avut o acum câteva săptămâni și astăzi, din nou, să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei pentru a putea demara această reformă.


Nu vreau să închei scurta mea intervenție înainte de a spune ceva despre persoanele care în aceste săptămâni, luni au fost și rămân eroii mei: medicii, asistentele, întregul personal. Ei au depus eforturi supraomenești, au lucrat până la epuizare, lucrează de un an de zile în condiții de stres extrem, în condiții foarte complicate, cu personal prea puțin, și îmi exprimi și cu această ocazie, care este o ocazie tristă, dar îmi exprimi admirația pentru toți medicii și tot personalul medical, și din spitalele COVID, și din centrele de vaccinare, şi din toate unitățile medicale din România! Tot ce merită ei sunt laude şi încurajări! Dar pentru cei care administrează sistemul, repet, este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, fiindcă astfel de lucruri nu trebuie să se repete. Vă mulțumesc.

(RS)


Etichete klausklaus iohannis(RS)incendiumatei bals

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live