Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

31 Mai 2021
Vizualizari: 719
Comentează add

Klaus Iohannis, Florin Cîţu, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, şi vicepreşedintele CE, Maroš Šefčovič, la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă.

LIVE VIDEO: Inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență

radio-romania-actualitati

Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

UPDATE: Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă a fost inaugurat cu puțin timp în urmă la București.

Activitatea Centrului se va concentra asupra unor domenii specifice, printre care răspunsul la tehnologii emergente și perturbatoare, dar și comunicații sau transport.

România dorește să implice nu doar pe cei mai buni experți din țară, ci și specialiștii din statele membre ale Uniunii Europene și ale NATO, precum și din țările partenere.

Reporter: Oana Bâlea: Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă este o inițiativă a României implementată cu energie și eficiență - a declarat președintele Klaus Iohannis - şi şi-a exprimat încrederea că proiectul va aduce valoare adăugată în contextul geopolitic actual.

Şeful statului a mai constatat că din ce în ce mai des situații noi și extrem de complexe se demonstrează că efortul de consolidare a rezilienței față de provocări trebuie să implice niveluri multiple ale administrației și societății.

Klaus Iohannis: Zilnic observăm că provocările și amenințările, inclusiv din registrul neconvențional, la adresa statelor și societăților care fac parte din comunitatea europeană și euroatlantică de valori se diversifică și devin din ce în ce mai greu de combătut. Este, așadar, necesar ca vigilența noastră, pe toate palierele, să crească. Și avem nevoie de conceptele și instrumentele de acțiune adecvate pentru a răspunde pe măsură. Reziliența este un astfel de concept esențial, iar Centrul inaugurat astăzi este, fără îndoială, un astfel de instrument absolut necesar.

Reporter: La ceremonia de inaugurare au mai fost prezenți ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, și vicepreședintele Comisiei Europene pentru relații interinstituționale și prognoză, Maroš Šefčovič.

LIVE VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, alocuțiune susținută la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență

Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă este inaugurat, în această după-amiază, la Bucureşti.

Potrivit ministurului de externe, Bogdan Aurescu, este vorba de un proiect la care România lucrează de nouă luni.

Activitatea Centrului se va concentra asupra unor domenii specifice, printre care răspunsul la tehnologii emergente şi perturbatoare, dar şi comunicaţii sau transport, iar România îşi doreşte să implice nu doar pe cei mai buni specialişti din ţară, dar şi experţi din statele membre ale UE şi NATO, precum şi din ţările partenere din regiune.

La ceremonia, programată să înceapă la această oră, participă: preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič.

(RS)


Etichete Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliențăklaus iohannisnatomircea geoanaflorin cituMaroš Šefčovič(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live