Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1717
Comentează add

45 de de morţi, acesta este bilanţul de până acum al tragediei de la clubul "Colectiv". 50 de răniți sunt în continuare în stare gravă sau critică în spitalele din capitală.

LIVE UPDATE: Bilanțul tragediei din "Colectiv"

radiojurnal

Răniți transportați cu avioane ale armatei. Arhivă Foto: MApN.

UPDATE 19.00:  45 de de morţi, acesta este bilanţul de până acum al tragediei de la clubul "Colectiv". Toboşarul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, rănit în incendiul din clubul Colectiv, a încetat din viaţă în această seară. El era transportat cu un avion spre Elveţia, dar aeronava a revenit în ţară din cauza agravării stării de sănătate a pacientului. Bilanţul tragediei ajunge astfel la 45 de morţi.

UPDATE 16.40: O aeronavă a Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul de Interne, special dotată pentru transportul aerian al bolnavilor, a plecat, cu mai puţin de o oră în urmă, către Zürich, Elveţia, unde transferă un pacient rănit în incendiul de la clubul Colectiv, din Capitală, transmite reporterul RRA Daniela Mănuță.

UPDATE 15.30: Institutul Naţional de Medicină Legală anunţă că îşi va desfăşura astăzi activitatea cu toate laboratoarele sale pentru ca familiile celor decedaţi în tragicul eveniment de la clubul "Colectiv" să îşi poată ridica aparţinătorul. INML reaminteşte că familiile victimelor incendiului de la "Colectiv" nu au de achitat nicio taxă. Până astăzi, au fost autopsiate la institut 44 de persoane decedate în evenimentul tragic de la clubul "Colectiv", dintre care 26 decedate la faţa locului, se arată într-un comunicat de presă.

UPDATE 14.10: Răniţii în incendiul de la clubul bucureştean Colectiv care sunt sau vor fi trimişi în străinătate vor fi trataţi pe cheltuiala statului român, chiar dacă nu au asigurări de sănătate, declară pentru RRA purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

UPDATE 14.07: Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a confirmat pentru postul nostru de radio că statul va plăti integral costurile pentru spitalizarea pacienţilor de la clubul Colectiv care vor fi transferaţi în străinătate, chiar şi pentru cei neasiguraţi. În această situaţie se află şi toboşarul trupei 'Goodbye to Gravity', Bogdan Enache, care nu este asigurat medical.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

44 de de morţi - acesta este bilanţul de până acum al tragediei de la clubul Colectiv.

Două persoane au murit în această dimineaţă la Spitalul Floreasca, iar o alta a murit azi-noapte la cel de Arşi.

Ieri şi-au pierdut viaţa nouă persoane - şapte în ţară şi două în străinătate.

Aproape 50 de oameni sunt în continuare în stare gravă sau critică în spitalele din Bucureşti.

Două dintre cele cinci internate la Elias sunt la terapie intensivă, iar starea lor este gravă.

La Bagdasar-Arseni, patru dintre răniţi sunt în stare critică, în timp ce pacienţii de la Spitalul Grigore Alexandrescu sunt stabili.

Nouă pacienţi sunt internaţi şi la Spitalul Militar - doi dintre ei sunt încă la terapie intensivă, iar după operaţii, este posibil să fie transferaţi în secţia de chirurgie plastică şi arsuri.

Toţi sunt atent monitorizaţi de medici, întrucât starea lor se poate schimba oricând.

Directorul Spitalului Militar, Florentina Ioniţă-Radu: "Mai mult de jumătate din pacienţii care sunt internaţi în spitalul nostru au o stare gravă, dar nu să le pună viaţa în pericol în acest moment. Aşa cum ştiţi, evoluţia poate să fie imprevizibilă de la zi la zi şi de la oră la oră, dar ei sunt atent monitorizaţi. Acum sunt nouă pacienţi, toţi sunt conştienţi. Cinci dintre ei li s-a făcut grefă de piele. În săptămâna următoare se va evalua dacă este necesar să se intervină şi pe alte zone. Acum starea lor este puţin mai bună în sensul în care având grefă de piele, pierderile nu mai sunt la fel de importante. De asemenea, suntem în consens cu ceea ce doresc atât pacienţii cât şi familia. Intenţia este ca lor să le fie cât mai bine".

Mai mulţi pacienţi aşteaptă să fie transferaţi astăzi la spitale din Marea Britanie şi Ungaria.

Până acum, aproape 20 dintre răniţi au fost duşi în spitale din străinătate.

Mai multe știri despre incendiul din clubul Colectiv din capitală găsiți pe portalul nostru special.


Etichete incendiu in clubclub colectivranitimortitragediespitalestare gravacriticaterapie intensivaspitalul de arsispitalul militarbagdasar arseniemarea britanieUngariaspitalul floreascaGoodbye to Gravity

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live