Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

2 Septembrie 2014
Vizualizari: 862
Comentează add

Ministrul lituanian de externe a participat la Chișinău la cea de-a cincea reuniune a comisiei mixte moldo-lituaniene de cooperare în domeniul integrării europene.

Lituania "sprijină R. Moldova pe drumul către UE"

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

Foto: Arhivă.

Ministrul lituanian de externe, Linas Linkevicius, a asigurat astăzi la Chişinău că va sprijini Republica Moldova în drumul său către aderarea la UE.

La rândul său, ministrul moldovean de externe, Natalia Gherman, a subliniat că ţara sa contează pe asistenţa oferită de Lituania pentru implementarea cât mai curând posibil a valorilor şi standardelor democratice europene.

Oficialul lituanian a participat astăzi la cea de-a cincea reuniune a comisiei mixte moldo-lituaniene de cooperare în domeniul integrării europene.  

Republica Moldova este un campion al parteneriatului estic şi a înregistrat un drum ascendent în relaţia cu UE, în pofida tensiunilor şi crizelor politice interne, a declarat Linas Linkevicius.

El a menţionat că semnarea şi punerea în aplicare a acordului de ascociere cu UE este doar un început.

"Sunteţi la începutul procesului de integrare, chiar foarte la început. Aveţi de făcut un drum foarte lung, dar ştiaţi că acest drum nu va fi uşor. Va trebui să lucrăm împreună, de aceea sunt aici. Aveţi în faţă multe sarcini şi va trebui să lucrăm în aceeaşi echipă", spune Linas Linkevicius.

Ministrul lituanian a criticat decizia Rusiei de a impune embargouri şi bariere în pofida orcărei logici economice şi a precizat că ţara sa se confruntă cu aceaşi problemă.


Etichete Linas LinkeviciusLituaniaRepublica MoldovaNatalia GhermanRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live