Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Februarie 2017
Vizualizari: 473
Comentează add

13 noi denumiri comune internaţionale intră pe listele medicamentelor compensate şi gratuite de care beneficiază asiguraţii.

Listele medicamentelor compensate

florin-lepadatu

 

Guvernul a decis joi că 13 noi denumiri comune internaţionale intră pe listele medicamentelor compensate şi gratuite de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, în sistemul public de sănătate.

Potrivit unui comunicat al Executivului, transmis AGERPRES, a fost aprobată în şedinţa de joi o hotărâre prin care se modifică şi completează HG 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Executivul precizează că noile medicamente introduse în lista celor prescrise compensat sau gratuit sunt molecule inovative destinate în principal tratamentului pacienţilor cu afecţiuni oncologice, hematologice, pneumologice, reumatologice, boli rare, diabet zaharat.

Măsura se va aplica începând cu 1 martie şi a fost luată după consultarea Colegiului Farmaciştilor din România.

 

Etichete Medicamente compensate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live