Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

10 Februarie 2020
Vizualizari: 282
Comentează add

L. Orban: "Guvernul va avea aceeaşi componenţă. Sunt mulţumit de activitatea fiecărui ministru. Echipa guvernamentală este propusă în aceeaşi componenţă".

Lista miniștrilor, "gata să fie depusă la Parlament"

alina-bordeiasu

 Foto Arhivă/ Agerpres

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat, astăzi, că va depune în parlament, pentru votul de învestitură, aceeaşi listă de miniştri din cabinetul anterior.

El a spus că programul de guvernare a suferit mici modificări, fiind adăugate o serie de obiective.


Cu puțin timp în urmă premierul desemnat Ludovic Orban a anunțat că lista miniștrilor rămâne neschimbată, în timp ce programul de guvernare a fost ajustat.

S-a dat un vot în unanimitate de către conducerea PNL, urmând ca în scurt timp documentele să fie depuse la birourile permanente ale parlamentului.


Ludovic Orban: Sunt mulțumit de activitatea fiecărui ministru, sunt oameni competenți și, ca atare, echipa guvernamentală este propusă în aceeași componență. În ceea ce privește programul de guvernare, am scos din programul de guvernare acele obiective care au fost atinse și am mai adăugat câteva obiective, atât în zona fondurilor europene, cât și în zona lucrărilor publice, dezvoltării regionale și administrației, în zona de afaceri interne, obiective care sunt ca un supliment față de obiectivele care existau în programul de guvernare anterior.


Reporter: Ludovic Orban a mai spus că PNL va pregăti o strategie şi pentru cazul în care PSD intenționează să boicoteze ședințele de birou permanent și ședințele de plen.

Prim-ministrul desemnat a amintit că obiectivul rămâne declanșarea alegerilor anticipate și, în acest sens, va continua discuțiile cu partidele, cu excepția PSD, pentru atingerea acestei ținte.

De altfel, Ludovic Orban a criticat intenția PSD de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la desemnarea sa în funcţia de premier, apreciind că social-democraţii se tem, de altfel, de anticipate.

Peste aproximativ o jumătate de oră va începe şi la PSD o şedinţă, şedinţă Comitetului Executiv, în cadrul căreia va fi stabilită strategia politică pentru perioada imediat următoare, inclusiv depunerea unei sesizări la CCR cu privire la un posibil conflict juridic constituțional.


Etichete guvernludovic orbananticipateccr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live