Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Octombrie 2019
Vizualizari: 1081
Comentează add

Premierul desemnat, Ludovic Orban a prezentat cu puţin timp în urmă lista candidaţilor propuşi să facă parte din Cabinetul său.

Lista cu miniștrii propuși pentru Guvernul Orban

radiojurnal

Ludovic Orban. Foto: Agerpres

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a prezentat cu puțin timp în urmă lista candidaților propuși să facă parte din cabinetul său. Guvernul propus de PNL ar urma să aibă doar 16 ministere și un vicepremier.

Au apărut şi primele informaţii despre programul de guvernare.

Alina Stănuță a urmărit declarațiile liderului liberal și este acum în direct cu detalii de la Palatul Parlamentului. Alina, bună ziua.

Reporter: Bună ziua. Pe listă să le găsesc liberali cu state vechi: Raluca Turcan, vicepremier, ministrul justiției, Cătălin Predoiu, dar și nume pe care opinia publică le cunoaște mai puțin, de exemplu, Ioan Boloș, la fonduri europene.

Potrivit programului de guvernare pe care PNL l-a prezentat, între măsurile urgente se numără asigurarea condițiilor pentru buna desfășurare a alegerilor prezidențiale, nominalizarea candidatului pentru funcția de comisar european sau rectificarea bugetului de stat pentru 2019 și proiectul bugetului pentru anul viitor.

Să-l ascultăm pe Ludovic Orban, care prezintă lista cu viitorii membri ai cabinetului său.


Ludovic Orban: "Am primit însărcinarea din partea președintelui României de a forma acest guvern și în urma unei selecții extrem de riguroase, în urma unei analize a fiecărei posibile candidaturi pentru fiecare portofoliu, am ajuns la o concluzie pe care v-o supun aprobării privind componența guvernului. Am anunțat din capul locului că nu vom avea un guvern pentru clientela politică cu 28 de ministere sau miniștri cu o mulțime de entități care nu servesc nimănui decât plasării clientelei politice în entități care nu servesc interesul public. Formula de guvern pe care v-o propun este o formulă de guvern cu 16 ministere, iar candidații pe care vi-i propun sunt următorii. Evident, pentru funcția de prim-ministru, subsemnatul, președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban. Pentru funcția de viceprim-ministru, colega noastră, doamna prim-vicepreședinte Raluca Turcan, ministrul finanțelor publice, domnul vicepreședinte economic al partidului, Florin Cîțu, ministrul afacerilor interne, domnul senator, fost președinte al Comisiei de apărare, Marcel Vela, ministrul afacerilor externe, domnul Bogdan Aurescu, ministrul justiției, domnul Cătălin Predoiu, ministrul apărării naționale, domnul general Nicolae Ciucă, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Daniel Popescu, ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Nicolae Bode, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, domnul Adrian Oros, ministrul mediului apelor și pădurilor, colegul nostru domnul Costel Alexe. Pentru poziția de ministru al lucrărilor publice dezvoltării și administrației îl propun pe domnul deputat Ion Ștefan. Pentru ministrul fondurilor europene propunerea mea este în persoana domnului Ioan Marcel Boloș, pentru Ministerul Sănătății îl propun pe domnul Victor Sebastian Costache. De asemenea, în domeniul educației și cercetării propunerea este în persoana doamnei profesor Cristina Monica Anisie, pentru Ministerul Culturii îl propunem pe domnul deputat Bogdan Gheorghiu, are este membru în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților. Candidatul pe care vi-l propun pentru Ministerul Tineretului și Sportului este domnul deputat Marian Ionuț Stroe și pentru Ministerul Muncii și Protecției Sociale vă propun candidatura lui Violeta Alexandru, Victoria Violeta Alexandru".


Reporter: După şedința PNL, premierul desemnat, Ludovic Orban, va depune lista și programul de guvernare aici, la parlament, urmând ca apoi să fie stabilit calendarul pentru audierea candidaților și votul din plenul reunit.

Miniştrii propuşi de Ludovic Orban sunt:

-------------------------------------

Vicepremier - Raluca Turcan

Ministerul Finanţelor Publice - Florin Cîţu

Ministerul Afacerilor Interne - Marcel Vela

Ministerul Afacerilor Externe - Bogdan Aurescu

Ministerul Justiţiei - Cătălin Predoiu

Ministerul Apărării Naţionale - general Nicolae Ciucă

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri şi Turismul - Virgil Popescu

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor - Lucian Bode

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Adrian Oros

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor - Costel Alexe

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei - Ion Ştefan

Ministerul Fondurilor Europene - Ioan Marcel Boloş

Ministerul Sănătăţii - Victor Sebastian Costache

Ministerul Educaţiei Şi Cercetării - Cristina Monica Anisie

Ministerul Culturii - Bogdan Gheorghiu

Ministerul Tineretului şi Sportului - Marian Ionuţ Stroe

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale - Violeta Alexandru

 

 


Etichete ludovic orbanpnlcabinetparlamentministri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live