Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

7 Septembrie 2010
Vizualizari: 2565
Comentează add

Potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, copiii cu vârsta sub 5 ani care nu dorm suficient riscă să devină obezi în clasele primare.

Lipsa de somn duce la obezitate la copii

ioana-dogaru

Cercetătorii americani au efectuat un studiu potrivit căruia copiii cu vârsta sub cinci ani care nu dorm suficient prezintă mari riscuri de a deveni obezi înainte de terminarea claselor primare, informează AFP.

La studiu au participat 1.930 de copii americani care au fost împărţiţi în două grupuri: cei cu vârsta sub cinci ani şi cei cu vârsta între cinci şi 13 ani.

Studiul a durat 5 ani şi a ţinut cont de factori care influenţează greutatea precum: greutatea părinţilor, activităţile fizice efectuate de copil, de numărul de ore dormite pe noapte şi de cel al orelor petrecute pentru siestă.

Pe durata studiului copii cu vârste sub cinci ani dormeau 10 ore pe noapte, în timp ce copiii cu vârste peste cinci ani dormeau, în medie, nouă ore şi jumătate.

În ambele grupuri, anumiţi copii nu dormeau mai mult de cinci ore şi jumătate.

La încheierea studiului, 33% dintre copiii care aveau sub cinci ani la începutul acestuia erau obezi sau supraponderali.

Totodată, 36% dintre copii, care la începutul studiului aveau între 5 şi 13 ani, înregistrau probleme de greutate.

Cercetătorii au concluzionat că somnul insuficient sau lipsa acestui crează probleme de greutate şi chiar obezitate.

Legat de modul în care somnul influenţează greutatea copiilor explicaţia dată de cercetători ar fi că din cauza somnului insuficient copiii nu mai fac sport, pentru că sunt obosiţi, şi mănâncă mai mult, pentru că au mai multe ocazii să facă acest lucru.


Etichete copiisomnobezitatestudiucercetătoriamericani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live