Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 August 2019
Vizualizari: 366
Comentează add

În Iaşi bănci, coşuri de gunoi, aspersoare şi staţii de autobuz sunt vandalizate sistematic. Poliţia Locală a reușit să identifice şi să sancţioneze o mică parte dintre autori.

Lipsa de educaţie aduce pagube mari în bugetele locale

radiojurnal

Foto: Arhiva.

Lipsa de educaţie aduce pagube mari în bugetele locale.

Aşa este şi în Iaşi unde bănci, coşuri de gunoi, aspersoare şi chiar staţii de autobuz sunt vandalizate sistematic, iar Poliţia Locală a reuşit să identifice şi să sancţioneze doar o mică parte dintre autori.

Ascultaţi un reportaj făcut de corespondenta RRA, Cristina Vartolomei:


Reporter: Reprezentanții Direcției de servicii publice din subordinea primăriei ieșene spun că țintele predilecte ale vandalilor sunt băncile și coșurile de gunoi. 400 de astfel de obiecte de mobilier stradal au fost distruse în ultima perioadă, iar pagubele sunt de ordinul zecilor de mii de lei. (...) În parcurile proaspăt reabilitate, în care angajații municipalități ieșeni au pus gazon, atacurile au vizat aspersoarele, 500 dintre acestea au fost stricate sau furate.

Angajații care se ocupă de spațiile verzi și mobilierul stradal spun că obiectele distruse sunt înlocuite, dar că este greu să țină pasul cu cei care le vandalizează. Misiunea de a le păzi revine agențiilor local de Poliție.


Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale: În cadrul activităților de patrulare, polițiștii locali au în vedere identificarea persoanelor care degradează sau deteriorează mobilierul urban; sancțiunea este cuprinsă între 260 și 500 de lei.


Reporter: Cu amenzi se aleg doar cei prinși în flagrant. Cei care nu pot fi identificați scapă însă nepedepsiți.


Etichete Lipsa de educaţiepagubebugetele localeiasivandalizarebancipolitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live