Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Victor Caraculacu

2 Aprilie 2015
Vizualizari: 6029
Comentează add

România s-a opus din start eliminării cotelor de lapte pentru a proteja micii producători, a spus la RRA, reprezentanul permanent al ţării noastre la Bruxelles, Achim Irimescu.

Lipsa asociaţiilor producătorilor de lapte "a influenţat rezultatele" Lipsa asociaţiilor producătorilor de lapte "a influenţat rezultatele" - Conține audio

victor-caraculacu

Foto: Arhivă.  

Producătorii de lactate din România nu au reuşit să se asocieze, fapt ce influenţează rezultatele din acest domeniu, în condiţiile renunţării la normele europene privind cotele de lapte.

Achim Irimescu - ministru plenipotenţiar la Reprezentanţa permanentă a României la Bruxelles afirmă la RRA în emisiunea Probleme la zi, că ţara noastră s-a opus din start eliminării cotelor pentru că aceasta era măsura cea mai la îndemână pentru protejarea micilor producători.

La nivel european s-au introdus măsuri în politica agricolă comună care permit însă acordarea de subvenţii importante pentru susţinerea producătorilor români afectaţi.

În opinia oficialului european, scopul discuţiilor de astăzi de la ministerul agriculturii a vizat inclusiv descoperirea celei mai bune căi de îndreptare a acestor fonduri disponibile acum către sectorul agricol, cel mai afectat de schimbarea reglementărilor europene.

În studioul Radio România Actualităţi s-a aflat preşedintele APRIL, Dorin Cojocaru.

Invitaţi prin telefon au fost preşedintele Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Bovine din România, Ştefan Muscă, preşedinte Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine din România, Marcel Andrei şi preşedinte Asociaţiei Crescătorilor de Bovine din România, Claudiu Frânc.

Audio: Înregistrare integrală a emisiunii 


Etichete eliminarea cotelor de lapteAchim Irimescunorme europenepolitică agricolăprotejarea micilor producători

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live