Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

22 Mai 2022
Vizualizari: 232
Comentează add

Judeƫul Vaslui se confruntă cu o lipsă acută de medici de familie.

Lipsă acută de medici de familie în judeƫul Vaslui

alina-darie-vaslui

   Foto: Arhivă RRA

Judeƫul Vaslui se confruntă cu o lipsă acută de medici de familie. Ȋn absența acestora, oamenii care au nevoie de asistență medicală sunt nevoiți să meargă la spitalele din Iași, aglomerând nejustificat Unitățile de Primiri Urgențe. Alina Darie relatează.

Reporter: Ȋn ultima perioadă, la Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor din Iași se semnalează creșterea numărului de bolnavi care provin din alte județe. Din Vaslui, în mod deosebit, după cum arată datele oficiale. Cei mai mulți ajung la Unitățile de Primire Urgențe din Iași fără bilete de trimitere de la medicii de familie, iar specialiștii din spitalele ieșene constată adesea că unele afecțiuni nu sunt urgențe medicale și ar fi putut fi tratate la nivel de județ.

Ȋn jur de 3.000 de pacienți din județul Vaslui sunt internați anual în spitalele din Iași. Cei care aleg să se prezinte din proprie inițiativă la un spital din Iași invocă drept motiv fie încrederea pe care aceștia o au în specialiștii din acest centru universitar, fie deficitul de medici de la nivelul județului Vaslui. Cel puțin în privința medicilor de familie, în prezent sunt activi în județ doar 137 de medici, însă pentru asistență medicală adecvată atât în mediul urban, cât și în mediul rural ar mai fi nevoie, spune Direcția de Sănătate Publică Vaslui, de încă 140 de medici.


Etichete (ii)medicilipsavasluifamilie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live