Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Iunie 2019
Vizualizari: 227
Comentează add

Lipsa forţei de muncă este principala dificultate cu care se confruntă industria de morărit şi panificaţie, afirmă vicepreşedinte patronatului ROMPAN, Virgil Pavel.

Lipsa forţei de muncă în industria de morărit şi panificaţie

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Lipsa forţei de muncă este principala dificultate cu care se confruntă industria de morărit şi panificaţie, afirmă vicepreşedinte patronatului ROMPAN, Virgil Pavel.

Alte probleme sunt legate de creşterea preţurilor la energie, politica lanţurilor de magazine şi scăderea consumului, ca urmare a modificărilor obiceiurilor alimentare. În schimb, se pare că ploile şi inundaţiile din ultima vreme nu vor afecta producţia de pâine, mai spune Virgil Pavel:  irgil Pavel: Grâul pe care îl avem ne poate asigura atât din punct de cantitativ, cât şi calitativ, posibilitatea să facem produse bune.

Noi sperăm să folosim grâu românesc în continuare. Noi folosim materie primă autohtonă.

Oamenii noştri din teritoriu spun că la momentul de faţă precontractele pe care le au le asigură continuarea producţiei în condiţii bune.

Preţul este relativ stabil de mai multă vreme, tranzacţiile, cel puţin pe zona noastră de morărit, se desfăşoară normal, deci nu avem niciun fel de motive să fim îngrijoraţi din punctul ăsta de vedere.

Problema cea mai mare, după părerea noastră, este forţa de muncă.

Deficitul este la nivel de mii de persoane. În total, angajaţi în industria noastră sunt peste 40.000.

Noi am estimat că sunt undeva la 4-5.000 de persoane deficitul pe care ar trebui să acoperim.  ealizator: A consemnat reporterul nostru, Floretina Varga.


Etichete rompanindistriaforta de muncapanificatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live