Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

15 Mai 2012
Vizualizari: 2107
Comentează add

Premierul Victor Ponta a declarat că România va primi de la Banca Mondială un credit preventiv în valoare de un miliard de euro. Banii vor fi folosiţi ca "sumă de siguranţă", a adăugat prim-ministrul.

"Linie de credit record" de la Banca Mondială pentru România

sorin-solomon

Premierul Victor Ponta. Foto: Agerpres.

Guvernul va aproba miercuri, în şedinţă, un acord prin care Banca Mondială pune la dispoziţie României o linie de creditare de 1 miliard de euro, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

"Mâine, în şedinţa de guvern, vom aproba documentele necesare pentru cea mai mare linie de credit pe care Banca Mondială a acordat-o vreodată României, un miliard de euro", a spus Victor Ponta.
   
Premierul a arătat că banii vor fi la dispoziţia României ca "sumă de siguranţă", pentru "orice fel de necesităţi".

"Banii de la Banca Mondială vin pentru nişte lucruri foarte clare şi pot fi cheltuiţi doar transparent", a precizat Victor Ponta.

Secretarul de stat în ministerul de finanţe, Liviu Voinea, a mai spus că acordul cu Banca Mondială este unul de tip preventiv, iar din momentul semnării acordului "banii pot fi traşi fără alte condiţionări".

"Dobânda pentru banii eventuali împrumutaţi de la Banca Mondială va fi de 3-3,5%", a mai spus Liviu Voinea.

Banii de la Banca Mondială nu sunt purtători de dobândă decât dacă sunt traşi în următorii trei ani a mai spus Liviu Voinea, care a fost numit marţi secretar de stat în ministerul de finanţe.

Premierul a mai spus că " situaţia României este stabilă, aflată sub control".

"BNR, în coordonare cu celelalte instituţii, are toate elementele pentru a asigura parametrii pe care România i-a angajat" a mai spus premierul.

Victor Ponta a avut marţi o întâlnire cu preşedintele României, Traian Băsescu, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, întâlnire la care a participat şi ministrul finaţelor, Florin Georgescu.


Etichete Banca MondialăcreditVictor PontaLiviu VoineaTraian BăsescuMugur IsărescuFlorin Georgescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live