Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

12 August 2014
Vizualizari: 979
Comentează add

În cazul trenurilor de lung parcurs, care tranzitează mai multe judeţe aflate sub averizarea ANM de caniculă este posibil să apară întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute.

Limitări de viteză pentru trenuri din cauza caniculei

alex-lancuzov

 Foto: wikipedia.org

 Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că în perioada caniculară, cuprinsă în intervalul 12 - 14 august (conform avertizărilor meteo de la Administraţia Naţională de Meteorologie), din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi implicit la nivelul solului, vor fi introduse limitări de viteză în circulaţia trenurilor, se arată într-un comunicat.

Astfel, în data de 12 august, începând cu ora 11.30, viteza de circulaţie a trenurilor de marfă şi de călători se reduce cu 10-50 km/h faţă de viteza normală, pe anumite secţii de cale ferată. 
 
Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.
 
Prin aplicarea acestei măsuri se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 30-40 de minute/tren, funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. 
 
În cazul trenurilor de lung parcurs, care tranzitează mai multe judeţe aflate sub averizarea ANM de caniculă este posibil să apară întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute/tren.
 
Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată, la nivel european. 
 
Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50 de grade C.
 
În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară.

Etichete CFRcaniculătrenurivitezăîntârziericirculație

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live