Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 August 2021
Vizualizari: 323
Comentează add

Declaraţii ale secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, privind limitarea la maxim 500 de persoane a celor care pot participa la un protest.

Limitarea la maxim 500 de persoane a celor care pot participa la un protest

florin-lepadatu

 Raed Arafat. Foto. gov.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Limitarea la maxim 500 de persoane a celor care pot lua parte la un protest ține de specificul unor astfel de manifestații, a explicat joi Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne.

La proteste, a spus el, nu poți controla situația, nu poţi să impui măsuri de sănătate publică.


Raed Arafat: Protestele de regulă sunt proteste, nu poţi să controlezi situația acolo, nu poţi să impui măsuri de sănătate publică, vezi că nu se respectă măsurile de sănătate publică. Toate protestele care au fost în ultima perioadă sunt proteste, chiar majoritatea lor, împotriva măsurilor de sănătate publică, așa că dacă am ajuns la 500 care se expun între ei fără mască, fără nimic și fără a respecta măsurile de sănătate publică este foarte diferit decât un eveniment unde este impusă o regulă și regula este în responsabilitatea organizatorului, care trebuie să respecte aceste reguli.

Precizările au fost făcute în contextul în care principala formațiune de opoziție, PSD, a cerut Curții de Apel București să anuleze prevederile din două hotărâri de guvern conform cărora numărul participanților la mitingurile de protest sau orice alte demonstrații în aer liber este limitat la 100, respectiv 500 de persoane.

Social-democraţii consideră disproporționată această limitare, în comparație cu cele de participare pentru alte evenimente.


Etichete RaedArafatrestricţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live