Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII(politice, economice, sociale, culturale *Meteo Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Iulie 2017
Vizualizari: 1643
Comentează add

Preşedinta Institutului Cultural Român a construit un eveniment dedicat "iei" româneşti, în jurul unor tablouri de patrimoniu ale unor personaje în costume naţionale

Liliana Ţuroiu: Cinci expoziţii planificate în cinci ţări au fost anulate

radiojurnal

Preşedintele ICR, Liliana Ţuroiu. Foto: Alexandru Dolea

Ia se află în centrul atenţiei Institutului Cultural Român. După mai multe evenimente şi proiecte care au avut ca scop promovarea bluzei româneşti, s-a încheiat recent şi "Mesagerii identitari", organizat de această instituţie la Muzeul de Artă a României.

Evenimentul construit în jurul a mai multor tablouri de patrimoniu reprezentând personaje în costume tradiţionale a adunat mai multe oficialităţi, nume sonore din domeniile cultural şi artistic - a spus la emisiunea "Prietenii de la 10", de la Radio România Actualităţi, preşedinta Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu.

Liliana Ţuroiu: "E un proiect de suflet, cred, un proiect de maturitate artistică, cu regretul că expoziţiile pe care le aveam planificate pentru anul acesta, cinci la număr, în cinci ţări de pe trei continente, s-au anulat.

Totuşi, sunt foarte fericită că din această poziţie, de preşedintă a Institutului Cultural Român, să pot duce mai departe astfel de proiecte, care să pună în valoare identitatea, prin mijloace sensibile, prin mijloace pline de semnificaţie ale expresiei artistice."

 


Etichete Prietenii de la 10Liliana ŢuroiuICR"ia" ca eveniment cultural

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live