Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Ianuarie 2022
Vizualizari: 280
Comentează add

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a explicat că este puţin cam târziu pentru o astfel de măsură, prevăzută într-un proiect aflat la Camera Deputaţilor.

Liderul PSD nu susţine certificatul COVID la locul de muncă

radiojurnal

   

Proiectul privind introducerea obligativităţii certificatului COVID la locul de muncă nu mai este susţinut de PSD.

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a explicat că este puţin cam târziu pentru o astfel de măsură, prevăzută într-un proiect aflat la Camera Deputaţilor.

El a mai spus că există deja o ordonaţă de urgenţă în vigoare, care reglemetează utilizarea certificatului în spaţiile publice precum mall-uri sau restaurante.

Marcel Ciolacu a vorbit şi despre rata de vaccinare, în continuare redusă, dar a subliniat că nu suntem ultimii din Europa:

Marcel Ciolacu: Noi avem un certificat verde conform unei ordonanţe de urgenţă în vigpare. eu nu sunt de acord cu certificatul verde la locul de muncă şi noi am înţeles că 90% dintre membri sunt vaccinaţi. Sunt un pic cam tardive aceste măsuri. E uşor să schimbi miniştri, e uşor să creezi majorităţi, este foarte greu să recâştigi credibilitatea românilor.
 
Proiectul de lege care instituie obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă a rămas în dezbaterea Camerei Deputaţilor din sesiunea trecută.
 
Documentul a fost iniţiat de PNL şi prevedea iniţial această obligativitate doar pentru personalul medical.
 
Însă potrivit unor modificări propuse de parlamentari, certificatul s-ar putea aplica tuturor categoriilor de angajaţi, cu anumite excepţii.
 
După multe discuţii în Senat, proiectul a fost însă respins şi ar urma ca deputaţii să dea votul final în sesiunea care începe mâine.
 

Etichete certificat covidlocul de muncamarcel ciolacupsd(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live