Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

22 Martie 2012
Vizualizari: 1999
Comentează add

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă cererea procurorilor de arestare preventivă în lipsă a lui Mihail Boldea, primul parlamentar român care ar putea fi dat în urmărire internaţională.

Liderul PDL Galaţi regretă că l-a promovat pe Mihail Boldea

maria-mandita-galati

DIICOT percheziţionează unul dintre domiciliile lui Mihail Boldea. Foto: Maria Măndiţă.

Liderul PDL Galaţi Mircea Toader a declarat că în momentul în care l-a nominalizat pe deputatul Mihail Boldea drept candidat la parlamentare, a verificat dacă acesta este anchetat în vreun caz, având în vedere că "în oraş circulau diferite zvonuri despre activitatea lui".

Potrivit lui Mircea Toader, în acel moment nu a existat nici un indiciu care să arate că Mihail Boldea ar fi fost anchetat sau urmărit penal în vreun caz.

Mircea Toader a adăugat că la acea vreme, Mihail Boldea "era un tânăr avocat cu potenţial”, dar că acum regretă că l-a promovat.

Un alt lider local al partidului de guvernământ care s-a declarat surprins de evoluţia cazului Boldea este primvicepreşedintele PDL Galaţi, Iulian Aramă.

El spune că în perioada în care domnul Boldea a fost membru PDL "nu a auzit nimic în legătură cu tranzacţii imobiliare suspecte".

"Am avut încredere în el, m-a ajutat în câteva rânduri cu ceva sfaturi în chestiuni de ordin juridic. Este un om foarte bine dotat intelectual”, a spus Iulian Aramă.

Citat la DNA

Deputatul Mihail Boldea este cercetat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

Procuratura susţine că Mihail Boldea face parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, alături de un avocat din Baroul Galaţi şi un fost arbitru de la Curtea de Arbitraj Galaţi, care se ocupau cu înşelăciuni în domeniul imobiliar.

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea (fost PDL) (foto).

Potrivit DIICOT, Mihail Boldea ar fi părăsit ţara miercuri prin punctul vamal de la Giurgiu.

"În 18 martie Boldea s-a îmbarcat de pe Aeroportul din Ataturk, de unde a plecat spre o destinaţie necunoscută deocamdată", a declarat şeful DIICOT, Codruţ Olaru.

Procurorul General Laura Kovesi a declarat că deputatul Boldea a părăsit legal ţara "profitând de un vid legislativ".

"Procurorii nu au avut ce face, ei au acţionat în cadrul legal existent", a mai spus Codruţa Kovesi.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat joi că situaţia lui Mihail Boldea ar demonstra "problemele acordării unei imunităţi ample", mai ales în cazul parlamentarilor.

El a precizat că este în favoarea acordării unei imunităţi restrânse, limitate doar la declaraţiile politice.

Activitatea politică a lui Mihail Boldea

În vârstă de 36 de ani, deputatul Mihail Boldea a obţinut mandatul de parlamentar în 2008, candidând din partea PDL, pe colegiul uninominal 9 din municipiul Galaţi.

Mihail Boldea a obţinut mandat de deputat PDL, deşi contracandidatul său – Aurel Nechita (PSD) obţinuse mai multe voturi în colegiul 9, însă redistribuirea mandatelor la nivel naţional i-a fost favorabilă lui Boldea.

Anterior alegerilor parlamentare, Mihail Boldea intrase în PD în 2003, iar din 2004 a fost liderul Organizaţiei de Tineret.

Deşi contracandidatul său de la PSD, Aurel Nechita, obţinuse mai multe voturi, Boldea a intrat în Parlament datorită scorului obţinut de PDL.

În octombrie 2011 a demisionat din PDL, înscriindu-se în UNPR, partid în care a declarat că activează, susţinând conferinţe de presă şi afişând pe sediul cabinetului parlamentar un mash cu însemnele UNPR.

Pe 16 martie 2012, atât conducerea centrală a UNPR cât şi liderul local UNPR au declarat că Mihail Boldea nu a făcut niciodată parte din această grupare politică.

Averea deputatului Boldea

Conform declaraţiei de avere, Mihail Boldea deţine 4 apartamente şi o casă, un teren agricol, unul intravilan, două ceasuri de mână, dintre care un Baumercier, în valoare de 12.000 de euro şi unul Longines în valoare de 6.000 de euro.

Acesta mai posedă două tablouri semnate de Simion Mărculescu, în valoare de 5.000 de euro.

De asemenea, în conturile bancare deţine 110.000 de euro şi 60.000 de lei.

Aceeaşi declaraţie mai precizează că Mihail Boldea a acordat trei împrumuturi: 25.000 de euro, 70.000 de euro şi 175.000 de euro, dar şi că are de plătit alte datorii, printre care cea mai mare este de 500.000 de euro, împrumutaţi de la fratele său mai mic, Ştefan, în 2007.

Tot fratelui său mai mic, George Ştefan, Mihail Boldea i-a donat pe 13 şi 15 aprilie 2011 trei din propriile sale apartamente, căci în 2010, deputatul nu avea doar patru apartamente, ci şapte. 

De altfel şi în 2008, politicianul i-a vândut fratelui său George-Ştefan un apartament de patru camere în valoare de 60.000 de euro.

Mihail Boldea mai are două datorii la Raiffaisen Bank – una de 45.000 de euro (scandenţă în 2040) şi alta de 55.000 franci elveţieni (scadenţă în 2014).

Declaraţia de avere din 2011 mai arată că Mihail Boldea a câştigat 52.054 de lei din indemnizaţia de parlamentar şi 13.812 lei şi 284 de lei, ca asistent universitar la două universităţi din Galaţi – cea privată, Danubius şi cea de stat, Dunărea de Jos. 


Etichete Mihail BoldeaCodruţa KovesiarestprocuraturăDIICOTcorupţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live