Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

26 Octombrie 2017
Vizualizari: 537
Comentează add

Carles Puigdemont nu se va prezenta la Madrid, în faţa Senatului, după cum a transmis pe o reţea socială aseară.

Liderul catalan Carles Puigdemont nu se prezintă în Senatul Spaniei

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Liderul catalan Carles Puigdemont. Foto: Agerpres/EPA.

Liderul catalan Carles Puigdemont a decis să nu se prezinte în Senatul Spaniei pentru a-şi argumenta poziţia înaintea votului de mâine privind măsurile de blocare a secesiunii Cataloniei anunţate de guvernul central.

În schimb, parlamentul regional catalan, pe punctul de a proclama independenţa, se reuneşte astăzi şi mâine, iar asociaţiile separatiste au anunţat manifestaţii pentru a celebra noua republică a Cataloniei.

Carles Puigdemont nu se va prezenta la Madrid, în faţa Senatului, după cum a transmis pe o reţea socială aseară, când încă discuta la Barcelona dacă răspunsul guvernului catalan la deciziile Madridului trebuie să fe proclamarea independenţei sau convocarea de alegeri regionale.

El a postat o fotografie de la o reuniune de urgenţă cu membrii guvernului său şi cu reprezentanţii formaţiunilor secesioniste şi comentariul "Nu pierdem timpul cu cei care au decis să distrugă autonomia Cataloniei".

Puigdemont se referă astfel la guvernul de la Madrid, care vineri va obţine aprobarea Senatului pentru a demite întreg executivul Cataloniei şi va prelua la centru administrarea regiunii. Parlamentul regional catalan se întâlneşte astăzi după-amiază în plen şi se prevede ca sesiunea să continue şi mâine.

La Barcelona, sute de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de acuzaţiile că şcoala catalană ar îndoctrina copiii în favoarea independenţei şi să îşi arate sprijinul pentru secesiune.

În timp ce partidele secesioniste fac presiuni pentru o declaraţie unilaterală de independenţă, asociaţiile pro-independenţă au anunţat mitinguri la Barcelona şi în alte oraşe catalane pentru a celebra, vineri, proclamarea republicii.


Etichete Senatul SpanieiLiderul catalan Carles Puigdemontcatalonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live