Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Ianuarie 2021
Vizualizari: 258
Comentează add

Cuantumul majorării pensiilor ar trebui stabilit la începutul anului - susține președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Liderul Camerei Deputaţilor despre majorarea pensiilor

radiojurnal

Foto: Arhivă/ Agerpres.

Cuantumul majorării pensiilor ar trebui stabilit la începutul anului - susține președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Liderul PNL spune că nu își are rostul o lege care să prevadă pe mai mulți ani cu cât vor crește pensiile, întrucât acestea trebuie indexate și în raport cu rata inflației, și cu evoluția economiei.


Ludovic Orban: Eu sunt adeptul sistemului de indexare care să țină cont de rata inflației, să compenseze pierderea puterii de cumpărare ca urmare a creșterii prețurilor, adică compensarea 100% a ratei inflației și până la 50% din creşterea salariul mediu brut pe economie, astfel încât să crească și puterea de cumpărare odată cu creșterea economică. Pentru că obiectivul nostru este să creștem și puterea de cumparare, pe măsură ce există o creștere economică sănătoasă. De asemenea, mai susțin recalcularea pensiilor -dar în ce sens recalcularea pensiilor? Că mulți își imaginează că recalcularea pensiilor înseamnă creșterea pensiilor; nu. Adică să echivaleze pensiile pentru contributivitate similară.
*
Realizator: Ludovic Orban nu a dorit să dea detalii legate de propuneri concrete privind modificarea legii pensiilor sau a salarizării bugetarilor.

(RS)


Etichete ludovic orbanpensiicamera deputatilor(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live