Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Februarie 2014
Vizualizari: 933
Comentează add

Cea mai discutată propunere a liberalilor rămane Klaus Iohannis, edilul Sibiului, desemnat pentru funcţia de ministru de interne, dar şi pentru cea de vicepremier.

Liderii USL discută despre remanierea celor patru miniştri

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Propunerile de schimbare a patru miniştri liberali din guvernul condus de Victor Ponta ar urma să fie discutate astăzi de cei doi lideri ai USL, înainte de şedinţa USL, unde va fi stabilit şi calendarul învestirii viitorilor miniştri.

Teodor Atanasiu a fost propus pentru a prelua Ministerul Economiei, Cristian Buşoi ar urma să îl înlocuiască pe Eugen Nicolăescu la Sănătate, iar acesta din urmă ar trebui să preia conducerea Finanţelor Publice.

O problemă mai sensibilă este cea a lui Klaus Iohannis, pentru care liberalii doresc cuplarea portofoliului de la Interne cu funcţia de vicepremier.

Cea mai discutată propunere a liberalilor rămane Klaus Iohannis, edilul Sibiului, desemnat pentru funcţia de ministru de interne, dar şi pentru cea de vicepremier.

În privinţa acestuia, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat aseară la TVR că în pofida reacţiilor social-democraţilor, ultimul cuvânt îl va avea premierul Victor Ponta, liderul PSD.

PNL "are dreptul la un vice-prim-ministru"

Totodată, Crin Antonescu a precizat că se va încerca cu juriştii guvernului găsirea unei soluţii, pentru a nu se ajunge la un nou vot în parlament pentru o nouă organigramă.

"PNL are dreptul la un vice-prim-ministru, acest vice-prim-ministru va fi Klaus Iohannis, asta va presupune o schimbare. Dacă în discuţia cu juriştii guvernului constatăm că există o formulă prin care să nu trebuiască să mergem în parlament, n-o să mergem în parlament. Dar dacă trebuie neapărat să mergem, nu văd vreun motiv să nu mergem şi nu cred că primul ministru, singurul care contează în această discuţie, a ridicat vreun semn de întrebare asupra acestui lucru", a spus liderul PNL.

Crin Antonescu a ţinut să sublinieze că nu doreşte legi speciale pentru promovarea lui Iohannis în guvern.

"Nimeni nu doreşte să facă legi speciale, legi cu destinaţie, legi pentru un singur om, nimeni nu doreşte să încalce legea, nimeni nu doreşte s-o eludeze; este o decizie pe care dl Kaus Iohannis o va lua, dar care nu e de actualitate", a mai afirmat Crin Antonescu.

Discuţiile sunt impuse de situaţia în care se afă acum Klaus Iohannis şi de faptul că a lăsat să se înţeleagă că şi-ar dori să revină la primăria din Sibiu dacă lucrurile în guvern nu vor merge în sensul dorit de el, iar situaţia ar urma să fie clarificat astăzi, când cei doi lideri ai coaliţiei, Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-ar putea întâlni şi cu prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis.


Etichete Victor PontaCrin ANtonescuKlaus IohannisUSLPSDPNL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live