Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

29 Iunie 2018
Vizualizari: 361
Comentează add

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, afirmă că liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord în privinţa migraţiei.

Liderii Uniunii Europene "au ajuns la un acord în privinţa migraţiei"

amalia-bojescu

   Donald Tusk. Foto: Arhivă.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, afirmă că liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord în privinţa migraţiei, după ce Italia a ameninţat că va bloca toate deciziile summitului, în lipsa unor angajamente concrete ale partenerilor, referitoare la gestionarea fluxului de migranţi.

Scurtul anunţ făcut pe Twitter de preşedintele Tusk, după o zi şi o noapte de discuţii tensionate, nu dă amănunte despre soluţia găsită, dar este un semnal că reuniunea de la Bruxelles poate continua fără obstrucţii.

Progresul negocierilor privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi analizat, astăzi, de liderii europeni.

S-au înregistrat progrese în anumite părţi ale acordului de retragere, dar sunt necesare în continuare eforturi pe probleme importante.

Una dintre acestea este stabilirea unei soluţii pentru frontiera dintre Irlanda şi Irlanda de Nord, unde nu s-au realizat progrese substanţiale.

Liderii europeni aşteaptă din partea Marii Britanii o mai mare claritate cu privire la viitoarele raporturi cu Bruxellesul.

Tot astăzi sunt programate discuţii ce vizează reforma Uniunii Economice şi Monetare.

Se doreşte finalizarea Uniunii Bancare şi consolidarea Mecanismului European de Stabilitate. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, spunea că, având în vedere contextul politic mondial, ar fi foarte încurajator ca guvernele zonei euro să îşi aprofundeze cooperarea economică.

La finalul discuţiilor de astăzi se aşteaptă şi luarea unor decizii, după ce, ieri, Italia a blocat adoptarea primelor concluzii, pentru a obţine angajamente concrete de solidaritate în gestionarea dosarului migraţiei.

Aşteptăm fapte concrete, a declarat, încă de la sosirea la Bruxelles, premierul italian, Giuseppe Conte, care le reproşează vecinilor că lasă Italia să gestioneze singură fluxul de migranţi.

Decizia sa a venit după ce liderii europeani au purtat discuţii pe mai multe probleme, de la securitate şi apărare la locuri de muncă, creştere şi competitivitate, iar concluziile comune trebuie votate în unanimitate.


Etichete summitul european de varăbruxxelesuedonald tuskitaliamigranti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live