Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Decembrie 2018
Vizualizari: 286
Comentează add

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat că tot mâine liderii UE vor discuta despre situaţia în care Marea Britanie nu va ajunge la un acord pentru BREXIT.

Liderii UE vor avea mâine o declaraţie oficială pe tema Brexitului

sergiu-stet

    Donald Tusk. Foto: Arhivă.

Lideri ai Uniunii Europene vor remite o declaraţie formală pe tema Brexitului joi seară, 13 decembrie, după ce vor fi informaţi de premierul Theresa May în legătură cu stadiul pregătirilor pentru retragerea Marii Britanii din blocul comunitar, a anunţat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.
 
Într-o scrisoare adresată liderilor UE, document citat de Reuters, Tusk afirmă că May îi va informa pe ceilalţi 27 de lideri înaintea cinei de joi şi că, după dineul de discuţii dedicate afacerilor externe, May îi va lăsa pe aceştia să "adopte concluziile pentru Brexit".
 
Potrivit diplomaţilor, UE ar putea utiliza formatul unui astfel de summit cu concluzii obligatorii din punct de vedere juridic, pentru a oferi Marii Britanii clarificări în privinţa modului în care va funcţiona acordul de retragere, cu precădere în privinţa posibilei implementări ale aşa-numitului "mecanism de protecţie" la frontiera irlandeză.
 
Donald Tusk a mai spus că liderii vor discuta despre pregătirile lor în eventualitatea în care Marea Britanie nu va ajunge la un acord, în urma contestării autorităţii lui May şi a posibilului eşec al acesteia de a obţine sprijinul parlamentului pentru pachetul de Brexit convenit cu UE în luna noiembrie.

Etichete Theresa MayBREXITUEDonald Tusk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live