Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Mai 2016
Vizualizari: 1040
Comentează add

Liderii europeni discută astăzi la Roma cu oficialităţile italiene despre criza migraţiei şi o revizuire a reglementărilor Tratatului de la Dublin.

Liderii UE discută la Roma cu oficialităţile despre criza migraţiei

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Liderii europeni discută astăzi la Roma cu oficialităţile italiene despre criza migraţiei şi o revizuire a reglementărilor Tratatului de la Dublin.

Guvernul italian condus de Matteo Renzi lansează spre dezbatere în cadrul Uniunii Europene mai multe idei, printre care emiterea de euro-obligaţiuni pentru a finanţa costurile legate de criza migraţiei în Europa şi în Africa.

Iniţiativa premierului Italiei privind utilizarea unor noi fonduri pentru gestionarea problemei migraţiei este, în continuare, respinsă de Germania, care contribuie cel mai mult dintre statele membre la bugetul blocului comunitar.

Cancelarul german Angela Merkel se află în Italia pentru două zile. Ea a avut o întâlnire cu premierul Matteo Renzi.

În continuare va avea discuţii cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi cu preşedinţii Parlamentului şi Consiliului European, Martin Schulz şi Donald Tusk.

Potrivit corespondentei noastre Elena Postelnicu, mâine, cei trei lideri europeni şi Angela Merkel sunt invitaţi la Vatican.


Etichete romaitaliamigratiematteo renzitratatul de la dablinreglementariangela merkel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live