Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Februarie 2021
Vizualizari: 96
Comentează add

Liderii europeni vor discuta tema apărării și a securității cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Liderii UE discută cu şeful NATO despre cooperarea în domeniul securităţii

florin-lepadatu

Foto: nato.int.

Liderii de stat și de guvern comunitari, care participă la o reuniune virtuală extraordinară a Consiliului European, îi vor cere astăzi Comisiei Europene mai multe rapoarte privind stadiul de aplicare a strategiilor și politicilor din domeniul securității și apărării - se arată în schița documentului final al reuniunii obținută de Radio România.

Liderii europeni vor discuta tema apărării și a securității cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, după cum a transmis reporterul RRA Carmen Gavrilă.


Reporter: În documentul obținut de Radioul public, liderii vor aplicarea agendei strategice 2019-2024 pentru creșterea capacității Uniunii de a acționa mai autonom în domeniu și notează că, pe fondul unei instabilități globale în creștere, Uniunea trebuie să își asume o responsabilitate mai mare pentru propria securitate. Formula reflectă, în bună măsură, repetatele declarații ale președintelui francez, Emmanuel Macron, legate de securitatea Uniunii.

Textul cuprinde, în completare, faptul că statele membre vor întărirea parteneriatului cu NATO și cooperare cu Statele Unite pentru o agendă transatlantică ambițioasă, care include dialogul în materie de securitate și apărare.

Documentul menționează nevoia de creștere a investițiilor europene în apărare și capabilități militare. În plus, legat de noile tehnologii și inteligența artificială, liderii cer Comisiei să prezinte până în octombrie, anul acesta, o foaie de parcurs pentru încurajarea cercetării, dezvoltarea de tehnologii și inovație și reducerea dependenței strategice europene în materie de tehnologii critice și lanțuri de valoare.


Etichete nato

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live