Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Ianuarie 2021
Vizualizari: 92
Comentează add

Liderii SUA şi ai UE au cerut eliberarea activistului rus Aleksei Navalnîi

sergiu-stet

 Alexei Navalnîi. Foto: Arhivă

Liderii SUA şi ai UE au cerut eliberarea activistului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi, care a fost arestat la Moscova, după ce a revenit în Rusia, tară în care a fost otrăvit anul trecut.
 
BBC transmite că Aleksei Navalnîi a fost reţinut aproape imediat după aterizare, sub motivul că ar fi încălcat condiţiile eliberării pe cauţiune. Totodată, el se confruntă şi cu noi acuzaţii de fraudă.
 
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că arestarea lui Navalnîi arată că autorităţile ruse se tem de vocile critice. Mike Pompeo a spus că SUA condamnă vehement arestarea lui Aleksei Navalnîi, adăugând că autorităţile americane au luat la cunoştinţă de profundă îngrijorare de faptul că reţinerea acestuia reprezintă cea mai recentă tentativă de a-l reduce la tăcere pe el, alte personalităţi din opoziţie şi alte voci independente care critică autorităţile ruse.
 
Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui ales Joe Biden, a spus că persoanele din spatele a ceea ce a descris drept "atacul revoltător la viaţa dlui Navalnîi" trebuie să răspundă în justiţie. Se aşteaptă ca viitoarea Administraţie Biden să adopte o poziţie mult mai dură faţă de Rusia decât cea a preşedintelui Trump. 

Etichete Aleksei NavalnîiRusiaMike Pompeo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live