Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

16 August 2011
Vizualizari: 1149
Comentează add

Warren Buffett a cerut Congresului american să îl facă să plătească, împreună cu "mega-bogaţii lui prietenii", mai mult la impozitul pe venit.

Liderii SUA nu trebuie să "îi cocoloşească pe super-bogaţi"

ionut-dragu

Miliardarul filantrop american, Warren Buffet. Foto: Arhivă Reuters.

Într-un articol din publicaţia New York Times, investitorul miliardar şi filantrop Warren Buffett a declarat că bogaţii din SUA ar trebui să facă mai mult pentru a ajuta la deficitul bugetar din SUA.

În acest sens, Warren Buffett a cerut o creştere a impozitului pentru cei care câştigă mai mult de 1 milion de dolari dar şi o rată mai mare pentru cei care câştigă peste 10 milioane de dolari.

Potrivit BBC, investitorul a mai spus că ridicare taxelor ar fi de bun augur pentru investiţii sau pentru locurile de muncă din SUA.

De asemenea, Warren Buffet a declarat că autorităţile americane ar trebui să înceteze să îi mai "cocoloşească pe super-bogaţi".

"Liderii au făcut apel la sacrificiu comun", a spus investitorul american care a adăugat că "atunci când au făcut solicitarea, m-au cruţat".

De asemenea, Warren Buffett a explicat că, la fel ca şi la alţi miliardari din SUA, venitul său, provenit în mare parte din investiţii, este supus unor taxe mult mai mici faţă de cele ale celor care desfăşoară activităţi au angajaţi.

Miliardarul american a dat exemplu faptul că el plăteşte taxe de aproximativ 17.4% din profitul său, mult mai puţin faţăde 33%, 41% cât plătesc angajaţii săi.


Etichete Warren BuffettbaniimpozitinvestitormiliardarbanibugetSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live