Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

23 Iunie 2014
Vizualizari: 1068
Comentează add

Întâlnirea s-a încheiat cu promisiuni legate de noul contract colectiv de muncă, deblocarea posturilor vacante şi căutarea de soluţii pentru majorarea salariilor.

Liderii SANITAS au discutat cu ministrul sănătăţii

adriana-turea

Sindicaliştii SANITAS pichetează Ministerul Sănătăţii. Foto: Adriana Turea.

Liderii SANITAS au discutat, din nou, luni, cu ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu, în timp ce sindicaliştii din patru judeţe şi Bucureşti pichetau sediul ministerului.

Întâlnirea s-a încheiat cu promisiuni legate de noul contract colectiv de muncă, deblocarea posturilor vacante şi căutarea de soluţii pentru majorarea salariilor.

Negocierile vor continua în zilele următoare la Ministerele Finanţelor şi al Muncii, în paralel cu pichetările.

Sindicaliştii spun că nu vor opri protestele decât în momentul în care se vor găsi soluţii pentru creşterea salariilor cu 10%.  

"Se face o evaluare la acest moment. Noi a propus ca vineri, dacă tot pichetăm Ministerul de Finanţe, să fie pregătiţi în aşa fel încât să ne vină cu soluţii foarte clare. Noi am spus că sub un procent minimal legat de creşterea veniturilor din sănătate şi din asistenţa socială nu ne vom opri, ba, mai mult, am solicitat foarte clar în spaţiul public să se discute inclusiv de faptul că dorim o regândire a sistemului de salarizare, în condiţiile în care apar mari discrepanţe şi mari diferenţe şi inechităţi în legătură cu deblocarea de posturi.

S-a făcut deja o primă evaluare. Pe săptămâna viitoare o să avem cifrele exacte, dar asta va fi discuţia, probabil joi, cu doamna ministru Rovana Plumb", a spus Marius Sepi, prim-vicepreşedintele Federaţiei SANITAS.

Sindicaliştii SANITAS pichetează, începând de luni, sediile unor ministere din Bucureşti, în semn de protest faţă de situţia sistemului medical.
 


Etichete SANITASministrul sănătăţiisalariimajorăripichetliderinegocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live