Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Cristea

8 Noiembrie 2013
Vizualizari: 2012
Comentează add

Social-democraţii analizează principalele proiecte ale guvernării în atelierul regionalizării care a reunit opiniile primarilor PSD referitoare la reforma din administraţie.

Liderii PSD s-au reunit în ateliere la Palatul Parlamentului

alexandra-cristea

Congres-ul PSD din aprilie 2013. Foto: Arhivă.

Liderii PSD analizează vineri principalele proiecte ale guvernării în ateliere de lucru organziate la Palatul Parlamentului.

Atelierul regionalizării a reunit opiniile primarilor PSD cu privire la intenţiile reformei din administraţie.

Liderii locali au insistat şi în legătură cu probleme specifice din localităţile şi judeţele pe care le reprezintă.

Necesitatea atragerii şi utilizării fondurilor europene, dar şi scăderea birocraţiei - sunt printre cele mai importante puncte ale procesului descentralizării.

Acesta este primul pas al reformei administrative dorite de guvern şi care va avea ca finalitate regionalizarea.

Transferul majorităţii competenţelor la autorităţile locale reprezintă responsabilizarea aleşilor asupra muncii pe care trebuie să o facă, spunea primarul Iaşului, Gheorghe Nechita.

În context, preşedintele consiliului judeţean Vrancea, Marian Oprişan, sublinia că descentralizarea va face definitiv diferenţa de sistemul administrativ din perioada comunistă, ţările din primul val de aderare finalizând deja acest proces.

Pe de altă parte, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, afirma că principiile proiectului descentralizării sunt corecte şi asta pentru că, în acest moment, există situaţii aberante în cadrul administraţiilor locale.

"Terenurile de tenis sunt la clubul sportiv, pista de atletism şi cu tunelul sunt la direcţia judeţeană de sport, iar scaunele şi terenul propriu-zis de fotbal sunt la primărie. Dacă se supără direcţia judeţeană de tineret şi sport pe primărie nu se mai poate permite accesul pe stadion" a declarat Olguţa Vasilescu.

Liderii PSD analizează şi situaţia economică, politica externă sau relaţia cu românii din afara graniţelor.

Discuţiile pe codul silvic, amânate

La atelierul pentru mediu, ministrul Rovana Plumb a anunţat că va cere o amânare a discuţiilor la proiectul codului silvic, document care urmează să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate din parlament.

Solicitarea vine după ce vineri, în cadrul atelierului PSD în domeniul mediului, mai mulţi participanţi au spus că promulgarea codului silvic în forma actuală ar fi un eşec pentru că nu cuprinde prevederi referitoare la proprietatea pădurilor.

În această după-amiază va avea loc reuniunea aleşilor locali ai PSD, unde se va stabili agenda pentru dezvoltarea comunităţilor locale în 2014.

Întâlnirile de astăzi preced şedinţa Consiliului Naţional în care liderii partidului vor prezenta în faţa celor peste 4.000 de delegaţi principalele obiective politice şi strategice pentru anul viitor.


Etichete PSDatelierregionalizaredescentralizarebirocraţieOlguţa VasilescuMarian Oprişancod silvicRovana Plumb

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live