Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

11 Decembrie 2016
Vizualizari: 614
Comentează add

Liderii politici şi-au exprimat speranţa că alegerile de astăzi le vor aduce românilor un viitor mai bun şi prosper şi i-au îndemnat să vină să voteze.

Liderii politici îi îndeamnă pe cetățeni să vină la vot

iulia-gherman

Liderii politici şi-au exprimat speranţa că alegerile de astăzi le vor aduce românilor un viitor mai bun şi prosper şi i-au îndemnat să vină să voteze.

Ei au spus că şi-au exprimat opţiunea pentru competenţă şi normalitate şi pentru un parlament mai eficient.

Reporterul RRA Iulia Gherman a sintetizat opiniile politicienilor.

Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că votul de astăzi este important pentru ceea ce se va întâmpla în următorii patru ani în România.

Klaus Iohannis: Eu vă invit pe toţi să mergeţi la vot. Personal, am votat pentru o Românie prosperă şi puternică.

Reporter: Prezent la Zalău, unde şi-a exprimat votul, premierul Dacian Cioloş a spus că românii trebuie să participe la scrutinul de astăzi, pentru a fi bione reprezentaţi în parlament.
Dacian Cioloş: E ziua în care alegătorii pot să transmită celor care vor conduce România cele mai importante mesaje pentru următorii patru ani. Această libertate de a ne putea alege reprezentanţii a fost una câştigată greu în istoria României şi cred că e important să nu o desconsiderăm.

Reporter: Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a votat la Turnu Măgurele, unde şi-a exprimat speranţa ca viitorul parlament să fie unul competent şi responsabil.

Liviu Dragnea: Am votat pentru creşterea economiei, pentru locuri de muncă, pentru mai mulţi bani în buzunarele românilor, pentru pensii şi salarii mai mari. Pentru taxe şi impozite mai mici şi pentru a-i sprijini pe oamenii de afaceri. Pentru ca tinerii din România să aibă locuri de muncă bine plătite, să-şi poată cumpăra o casă şi să ajungă rapid în clasa de mijloc.

Reporter: Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a votat, la Timişoara, pentru normalitate.

Alina Gorghiu: Votez pentru soluții realiste, nu pentru fantezii. Fac un apel la toți tinerii din România să vină să voteze viitorul României așa cum și-l doresc: unul normal, unul drept, unul care să le dea șanse de viitor într-o țară în care poate, de multe ori, nu au văzut șansa lor.
Reporter: Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a votat, în Bucureşti, pentru un viitor prosper al românilor.

Călin Popescu-Tăriceanu: Îmi doresc ca votul de astăzi al românilor să fie pentru o Românie care să îşi regăsească identitatea, să îşi regăsească demnitatea şi interesul naţional, pentru prosperitatea tuturor. De aceea, crezul meu este că, prin acest vot, putem să redăm România românilor.

Reporter: Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a votat, în judeţul Harghita, pentru o Românie mai bună.

Kelemen Hunor: Trebuie întărit statul de drept şi, bineînţeles, reforme necesare în domeniul social, economic şi în ceea ce priveşte apărarea drepturilor comunităţii maghiare.

Reporter: Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu.

Traian Băsescu: Am votat cu gândul la un guvern care să genereze politici pe cele trei mari domenii în care, dacă nu facem ceva, România va avea probleme în viitor, adică natalitate, educație, sănătate.

Reporter: Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a declarat că îşi doreşte o nouă clasă politică.

Nicuşor Dan: Am votat pentru un alt fel de a face politică, am votat pentru un viitor mai bun pentru toţi românii. Am convingerea că azi va fi o zi istorică pentru România.

Reporter: În cursul dimineţii a votat şi preşedintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu.

Bogdan Diaconu: Am votat pentru o Românie a românilor, pentru ca românii să fie singurii stăpâni în ţara noastră. Am votat pentru a opri politicile antinaţionale, am votat pentru o viitoare guvernare care să aibă grijă de această casă a noastră, mare şi frumoasă, numită România.


Etichete alegeri parlamentare 2016votlideri politici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live