Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

17 Decembrie 2020
Vizualizari: 162
Comentează add

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR reîncep negocierile

alina-bordeiasu

     Foto: gov.ro.

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR se pregătesc să se reîntâlnească într-o jumătate de oră din nou față în față, după ce în ultima perioadă au avut schimburi de opinii destul de tensionate și mai ales prin intermediul presei.

Se încearcă alcătuirea unei coaliții de guvernare, iar liberalii vor veni cu două noi variante, la fel și USR PLUS. Detalii în direct acum de la reporterul RRA Alina Bordeiaşu, care urmărește subiectul.

Reporter: La masa discuţiilor, PNL va veni cu două variante aşa cum au fost ele validate în forul de conducere: fie premier va fi Florin Cîţu şi Ludovic Orban şef la Camera Deputaţilor, fie Ludovic Orban prim-ministru şi Florin Cîţu şef al Senatului.
 
Liderii alianţei USR PLUS au transmis deja printr-un comunicat că nu îl susţin pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier,întrucât acesta nu-şi poate asuma o guvernare cu mandat repornit.
 
Mai mult, potrivit unor surse politice, alianţa USR PLUS va veni astăzi la negocieri cu propriile scenarii: Florin Cîţu i Dan Barna la conducerea Camerei Deputaţilor sau şef al executivului să fie Dacian Cioloş, iar cele două camere ale Parlamentului să revină PNL.
 
În acest schimb de variante intervine şi UDMR, care atrage atenţia că preşedinţia Senatului şi a Camerei Deputaţilor trebuie să aparţină formaţiunilor care nu dau premierul.
 
De cealaltă parte, PDS critică modul de de desfăşurare al acestor negocieri şi îi acuză pe liderii celor trei partide de lipsă de responsabilitate faţă de situaţia în care se află ţara.
 
(PH)
 

Etichete negiciericoalitiePNLUSR PLUSUDMR(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live