Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Mai 2022
Vizualizari: 592
Comentează add

Liderii PNL şi PSD dau asigurări că nu va fi modificat sistemul de impozitare.

Liderii PNL şi PSD dau asigurări că nu va fi modificată impozitarea

florin-lepadatu

Foto: cdep.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Liderii PNL şi PSD dau asigurări că, anul acesta, nu va fi modificat sistemul de impozitare, deci nu vor exista taxe noi.

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au precizat, însă, că Ministerul de Finanţe face o analiză privind schimbarea Codului Fiscal.

În schimb, opoziţia critică toate aceste iniţiative în domeniul fiscalităţii.

Cu detalii, Alina Bordeiaşu: ” Premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL spunea că este necesară o optimizare a fiscalității în țara noastră şi a anunțat că se face o analiză în acest sens. El nu a menționat însă dacă PNL rămâne în continuare adeptul cotei unice de impozitare.


Nicolae Ciucă: ”Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare. Vom căuta să asigurăm o optimizare a mediului fiscal, nu cred că în momentul de față trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri în condițiile în care vedem cu toții care este contextul în care ne desfășurăm activitatea.”

Şi presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că nu vor exista noi taxe sau impozite. El a admis că se lucrează la modificarea codului fiscal și a amintit că social-democrații susțin un sistem progresiv de impozitare, așa cum există în țări precum Germania, Italia sau Spania.


Marcel Ciolacu: ” Nu se introduce nicio taxă nouă. Este vorba de o optimizare fiscală în 10 zile - două săptămâni maximum. Ministrul Finanțelor va veni cu propunerile și cu analizele mai ales de la auditor financiar internațional. Vom vedea ce hotărâre vom lua în coaliție cu privire de la 1 ianuarie.”

Liderii PSD și PNL au precizat că orice modificare a codului fiscal va fi mai întâi discutată cu partenerii sociali și cu mediul de afaceri. Din opoziție, președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a susținut că în loc să scadă cheltuielile statului, PSD și PNL vor să crească taxele și să introducă un impozit progresiv. În opinia USR, acesta reprezintă o povară suplimentară pe cei care fac performanță.”


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live